Home Nieuws Sensatie! | De doelpunten in Sevilla in beeld

Sensatie! | De doelpunten in Sevilla in beeld

524
0

PSV begon aan het duel met dezelfde elf namen als afgelopen zaterdag tegen FC Twente (0-3 winst). Beide ploegen hielden elkaar in de openingsfase in evenwicht, al was Sevilla heel dicht bij de openingstreffer via Youssef En-Nesyri.

De Marokkaanse spits dook op achter de verdediging van PSV, maar stuitte op PSV-doelman Walter Benítez. De 1-0 kwam er luttele minuten later alsnog via Sergio Ramos, die een vrije trap van Ivan Rakitic kon binnenlopen.

Djibril Sow dacht vervolgens voor rust de 2-0 te maken uit een razendsnelle counter. Het feest ging echter niet door, omdat de middenvelder eerder in de aanval hands maakte.

PSV kroop door het oog van de naald en deed dat direct daarna opnieuw, toen En-Nesyri op de lat kopte. In de tegenaanval was het hierna de ploeg van Bosz die bijna de stand weer in evenwicht bracht. Hirving Lozano stuitte op Marko Dmitrovic, de sluitpost van Sevilla, en raakte daarbij ook geblesseerd aan zijn hamstring.

De Mexicaan moest zich laten vervangen door Yorbe Vertessen. Het was een tweede domper op de avond voor PSV, dat na rust dramatisch uit de kleedkamers kwam. Binnen drie minuten was de 2-0 van En-Nesyri namelijk een feit.

De spits werd met een lange bal gevonden door Marcos Acuña en profiteerde hierna van weifelend uitkomen van Benítez. Het leek de genadeklap voor PSV, maar door een oliedomme tweede gele kaart van Lucas Ocampos kwamen de bezoekers ruim 25 minuten met een man meer te spelen.

Daar werd direct op schitterende wijze van geprofiteerd door invaller Ismael Saibari, die met een volley de kruising vond: 2-1. PSV zette hierna andermaal aan om de gelijkmaker te forceren. Die kwam er op enigszins gelukkige wijze doordat een kopbal van Vertessen door Nemanja Gudelj in eigen doel werd gewerkt: 2-2.

PSV ging op jacht naar een zege. Deze leek eigenlijk niet meer te komen, maar in blessuretijd konden Bosz, zijn staf en de meegereisde supporters alsnog juichen. Vertessen was er op snelheid langs over de linkerflank en had een voorzet op maat in huis op een andere invaller, Ricardo Pepi. De Amerikaan knikte tegendraads binnen en bezorgde PSV daarmee een cruciale zege.

Weet Arsenal later op de avond te winnen van RC Lens, dan is PSV verzekerd van overwintering in de Champions League.

Vorig artikelSneijder kijkt met stijgende verbazing naar dramatische eerste helft PSV: ‘Kinderlijk!’
Volgend artikelPeter Bosz glundert na geslaagde remontada PSV in Sevilla: ‘Bi-zar, bi-zar’