Home Nieuws PSV volgt Leeds United aanvaller Crysencio Summerville

PSV volgt Leeds United aanvaller Crysencio Summerville

2421
0

Bij de club die PSV een maand of 10 geleden wilde ontdoen van Cody Gakpo, speelt de aanvaller Crysencio Summerville.

Leeds United meldde zich vorig zomer op de slotdag van het transferwindow bij PSV voor Cody Gakpo maar de aanvoerder van de club koos ervoor om bij PSV te blijven. Later verhuisde Gakpo naar Liverpool. Nu, bijna een jaar later, zouden de zaken omgekeerd kunnen raken want PSV zou de verrichtingen van de Nederlander Crysencio Summerville volgen.

Dat meldt FC Update-journalist Mounir Boualin. Of de toekomstige trainer van PSV, Peter Bosz, het ook ziet zitten in de Nederlandse aanvaller, valt nog te bezien. Crysencio Summerville zou in ieder geval op de radar van PSV staan, weet de journalist.

De talentvolle vleugelspeler speelde in Nederland eerder al voor Feyenoord. De club uit Rotterdam leende de aanvaller eerder nog uit aan ADO Den Haag. Na deze verhuurperiode werd Summerville door Feyenoord verkocht aan Leeds United, waar hij zich wist op te richten. Leeds United degradeerde dit seizoen echter uit de Premier League.

PSV zou niet de enige geïnteresseerde partij zijn, zo weet FC Update-journalist Mounir Boualin te melden. Zou zouden ook Aston Villa en RB Leipzig de ontwikkelingen rondom de international van Jong Oranje in de gaten houden. Summerville vertegenwoordigt een geschatte marktwaarde van 12.000.000 euro en kwam het voorbije Premier League-seizoen tot vier doelpunten en twee assists. In oktober maakte hij tegen Fulham zijn eerste doelpunt en een week later was hij matchwinner in de uitwedstrijd tegen Liverpool, waar Leeds United met 1-2 won. Daarna scoorde hij nog twee doelpunten in de Premier League.

Summerville speelde totaal 28 duels voor Leeds United afgelopen seizoen en heeft op Elland Road nog een contract tot 2026. PSV zou na het aanstellen van Peter Bosz werk willen maken van de komst van de aanvaller, aldus FC Update.


Vorig artikelOpmerkelijk: Niet Stewart maar Brands laat zich uit over onderhandelingen met Bosz: ‘Hoop dat het deze week lukt’
Volgend artikelNa niet realistische kandidatuur zegt Aad de Mos: ‘José Mourinho past helemaal niet bij PSV’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in