Home Nieuws PSV volgde Virgil van Dijk: ‘Hij maakte uitgerekend tegen PSV een fout’

PSV volgde Virgil van Dijk: ‘Hij maakte uitgerekend tegen PSV een fout’

1945
1

Via een omweg behaalde Virgil van Dijk de absolute wereldtop. De aanvoerder én het grote boegbeeld van Oranje stond in het verleden wel degelijk in de belangstelling van PSV.

De mandekker en verdediger bewandelde een andere route naar de internationale top dan te doen gebruikelijk voor een Nederlandse speler maar van Dijk koos bewust voor de afgelegde route. Glansrijk kunnen we zijn carrière zeker benoemen. Waarom pakte PSV niet door voor Virgil van Dijk?

Trainer Robert Maaskant werkte in het Eredivisie-seizoen 2012-2013 samen met Virgil van Dijk bij FC Groningen. De oud-trainer van Groningers meldt dat dat de Oranje-verdediger toentertijd gevolgd werd door PSV en Feyenoord. Toch liep dit op niets uit in die periode in Groningen.

“Feyenoord had geen geld”, begint Maaskant in gesprek met het Brabants Dagblad. “En wat PSV betreft: er waren destijds toch wat twijfeltjes rondom Virgil. Zo maakte hij uitgerekend tégen PSV een fout waar een tegengoal uit kwam. En ik kan me nog een wedstrijd van hem met Jong Oranje herinneren, tegen Jong Italië. Toen werden ze helemaal naar God gecounterd, echt verschrikkelijk.”

Maaskant zag dat het van Dijk raakte omdat hij wist van de belangstelling van PSV. “We hebben hem daarna wel even uit een dipje moeten trekken. Op dat soort wedstrijden word je als talent namelijk afgerekend. De Italianen speelden met twee kleine spitsen – Lorenzo Insigne en Ciro Immobile – en daar was hij niet tegen opgewassen. Daardoor bleef het een vraag: kan hij het topniveau wel aan?”, aldus Maaskant.

Van Dijk speelde na FC Groningen bij Celtic, Southampton en Liverpool en won met Liverpool zowel de landstitel als de Champions League. In Qatar speelt de verdediger zijn eerste grote eindtoernooi. Van Dijk is afkomstig uit Breda.


Vorig artikelWeinig sportieve reactie vanuit Barcelona op vertrek Xavi Simons: ‘Bod PSG moet surrealistisch zijn geweest’
Volgend artikelBjörn van der Doelen over Madueke: ‘Ik denk dat er wel iets aan de hand is’

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in