Home Nieuws ‘PSV voldoet niet aan de 70% UEFA eis’, overtredingen kunnen vanaf 2023...

‘PSV voldoet niet aan de 70% UEFA eis’, overtredingen kunnen vanaf 2023 puntenaftrek betekenen

11695
0

De UEFA broedt op nieuwe regelgeving omtrent Financial Fairplay. Dat meldt Voetbal International op basis van bronnen van The New York Times.

Het Amerikaanse medium wist beslag te leggen op informatie die uit wees dat het voetbalorgaan in Zwitserland andere regels wenst op te stellen voor voetbalclubs inzake de financiële huishouding. Volgens Voetbal International meldde The New York Times deze week dat de nieuwe UEFA-plannen er voor moeten gaan zorgen dat er meer spanning en gezonde concurrentie gaat ontstaan in het internationale voetbal.

De UEFA is nog steeds niet tevreden over de financiële huishouding van veel voetbalclubs in Europa. PSV zou daar ok toe behoren omdat de club nog altijd meer dan 70% uit weet te geven aan salarissen plus transferkosten. De insteek zou juist andersom moeten zijn, stelt de UEFA al jaren als eis. Er mag door een overgangsperiode aanvankelijk nog negentig procent van de omzet worden uitgegeven aan salarissen plus transferkosten. Dat percentage wordt de komende jaren nog door de vingers gezien. De nieuwe regelgeving zou vanaf 2023 moeten ingaan, meldt VI op basis van bronnen bij The New York Times.

Het Spaanse medium Marca weet dat er momenteel zo’n veertig clubs zijn die onder die nieuwe regelgeving in de problemen zouden komen omdat ze een te groot deel van de inkomsten uitgeven aan salaris- en transferkosten. Zowel VI als Marca melden niet om welke 40 clubs het precies zou gaan maar VI weet wel te melden dat PSV de laatste jaren ook boven de gestelde norm van zeventig procent zit. VI’s onderzoeksjournalist Tom Knipping is gespecialiseerd in de materie.

In geval van overtreding kan de UEFA in 2023 besluiten om punten af te trekken van de overtredende clubs en\of te laten degraderen naar een lager Europees toernooi, aldus Voetbal International op basis van bronnen bij Marca en The New York Times.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here