Home Nieuws PSV – Vitesse | Van Nistelrooij kan wel een vleugje Phillip Cocu...

PSV – Vitesse | Van Nistelrooij kan wel een vleugje Phillip Cocu gebruiken

335
0

PSV ontvangt zaterdagavond Phillip Cocu in het Philips Stadion.

De terugkeer van Cocu is bijzonder te noemen want de geboren Eindhovenaar was de laatste coach die met PSV kampioen werd. De trainer van Vitesse wordt dan ook zeer zeker gewaardeerd. Het huidige PSV kan ook wel een vleugje Cocu gebruikten: vastigheden en zekerheden, met name achterin.

Het huidige PSV en het seizoen van PSV vertoont gelijkenissen met het eerste seizoen van Cocu als hoofdtrainer. We gaan terug in de tijd maar tegelijk is het nog niet eens zo heel lang geleden dat ook Phillip Cocu een moeizame periode als trainer door wist te maken. Het eerste jaar van Cocu was dramatisch te noemen. Puntverlies na puntverlies creërende destijds een crisissituatie waar de huidige situatie niets bij is.

PSV is namelijk nog in de race om de prijzen, dat was in januari 2014 niet het geval. En dus kreeg Cocu de helpende hand van Guus Hiddink, waarna PSV langzaam uit het dal wist te klimmen, om een seizoen later landskampioen te worden met nagenoeg dezelfde groep de het jaar ervoor in een crisissituatie zat.

Zo ver is het nog lang niet maar het PSV van Ruud van Nistelrooij kan zeker wel een vleugje Phillip Cocu gebruiken: defensieve zekerheden in de vorm van een vaste laatste linie. Ruud van Nistelrooij is zoekende en schuift nog teveel met de poppetjes.

PSV en Vitesse tappen zaterdagavond om 20u in het Philips Stadion.


Vorig artikelMiljoenensalaris voor Noni Madueke in Londen, contract voor 8,5(!) jaar
Volgend artikelVan Nistelrooij is zoekende, Cocu kreeg de helpende hand van Guus Hiddink

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in