Home Nieuws PSV vindt gang naar Oranje voor geblesseerde én ’40 miljoen euro’ kostende...

PSV vindt gang naar Oranje voor geblesseerde én ’40 miljoen euro’ kostende Gakpo geen probleem

1476
0

Ondanks zijn blessure maakt PSV er geen probleem van dat Cody Gakpo zich alsnog ‘gewoon’ bij Oranje zal gaan melden.

Roger Schmidt bevestigt maandagmiddag dat Gakpo naar Zeist zal vertrekken en betrokken zal worden bij de komende interlandperiode van het Nederlands elftal. Louis van Gaal heeft grootse plannen met Gakpo en wenst de aanvaller graag bij de selectie te hebben.

Schmidt licht de medewerking vanuit PSV toe: “Ze vroegen hem om toch deel uit te maken van de nationale ploeg, om wat informatie te delen en aanwezig te zijn bij een paar bijeenkomsten. Dus ze zullen voor hem zorgen”, aldus Schmidt in gesprek met ESPN. PSV en Schmidt vinden de wens van de KNVB geen enkel probleem en weten inmiddels dat Gakpo een belangrijke speler voor Oranje is geworden. “Ze zijn erg professioneel, geen probleem. Hij zal daar zijn en dan wachten hij totdat de interlandbreak voorbij is. Of hij kan spelen? Dat zou heel goed nieuws zijn, maar dat verwacht ik niet”, sluit Schmidt lachend af.

Roger Schmidt verwacht Gakpo tegen FC Twente weer terug in de gelederen te hebben. PSV speelt na de interlandbreak uitwedstrijden tegen FC Twente en tegen Leicester City en de bekerfinale in Rotterdam. PSV acht Gakpo tegen die tijd fit genoeg om opnieuw de verschillen te gaan maken. Gakpo en PSV zijn waarschijnlijk aan de laatste contractmaanden bezig wat de samenwerking aangaat. De aanvaller staat in de nadrukkelijke belangtelling van grote Europese clubs.

Het Engelse The Athletic meldt dat Gakpo zo’n 40 miljoen euro moet gaan kosten. Clubs als Liverpool, Arsenal, FC Bayern en FC Barcelona azen op Gakpo en zouden rond de 40 miljoen euro op tafel moeten gaan leggen om het tot 2026 lopende contract af te kopen.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here