Home Nieuws PSV verwacht meer van Pereiro

PSV verwacht meer van Pereiro

39
0

Marcel Brands heeft zich uitgesproken over Gaston Pereiro. PSV vraagt meer van het talent maar weet ook dat het een tijdrovend proces is.

PSV heeft echter een onbegrensd vertrouwen in de Uruguayaan, blijkt uit de woorden van Brands. “Vorig jaar heeft hij de tijd gehad zich aan te passen. Dit jaar moet hij basisspeler worden”, zegt Brands tegen Voetbal International. “Gastón is een speler die je raakt. Zijn manier van lopen, de bal die altijd goed ligt. Hij houdt het overzicht en loopt altijd met zijn hoofd omhoog. Daarnaast heeft hij natuurlijk een mooi postuur en is hij nog best snel ook. Dat soort dingen. Maar vooral het balgevoel, dat raakt je. Dat maakt hem een geweldige speler.”


Pereiro wordt in zuid Amerika al vergeleken met Luis Suarez en Edinson Cavani, maar volgens Brands is het nog te vaak alles of niets bij de aanvaller. “Het zit natuurlijk ook wel een beetje in het type speler. Hij is een voetballer die dingen nu eenmaal graag mooi wil doen. Dit is een jongen die nooit negentig minuten zal domineren, dat moet je ook niet van hem verwachten.Als hij de Europese top wil halen, waar hij de kwaliteiten voor heeft, dan moet hij daar aan werken. Die ondergrens moet omhoog. Niemand hoeft zich overigens druk te maken: alle clubs in Europa kennen hem en houden hem in de gaten. Dat zegt genoeg”, stelt de Brands vol vertrouwen, die benadrukt dat Pereiro geen ‘luie’ speler is. “Soms alleen iets te flegmatiek.”


Facebook Comments