Home Nieuws PSV verkoopt Michal Sadílek voor stevige transfersom aan FC Twente, transfer is...

PSV verkoopt Michal Sadílek voor stevige transfersom aan FC Twente, transfer is definitief

5693
0

Michal Sadílek zal PSV definitief gaan verlaten. Het huurcontract van de middenvelder welke PSV en FC Twente overeen zijn gekomen loopt komende zomer ten einde.

FC Twente is al langer gecharmeerd van Michal Sadílek en dus ondernam de club uit Enschede actie afgelopen dagen. Dat resulteert in een definitieve transfer van de middenvelder naar Enschede. Dat meldt RTV Oost. De international van Tsjechië speelt momenteel al op huurbasis in Enschede, maar Twente had in een eerder stadium al een optie tot koop bedongen.

Woensdag zal de deal officieel bekend worden gemaakt, melden zowel RTV Oost als het Eindhovens Dagblad. Sadílek speelde voor PSV uiteindelijk 40 officiële wedstrijden in het eerste elftal. De middenvelder maakte zijn wedstrijdminuten vooral onder Mark van Bommel. Het Eindhovens Dagblad meldt dat PSV 1,5 miljoen euro zal ontvangen van FC Twente. Dat is een stevige transfersom te noemen, aangezien de middenvelder nooit als serieuze optie voor het eerste elftal werd gezien in Eindhoven.

Daarbij krijgt PSV ook nog een doorverkooppercentage over de eventuele winst indien Sadílek ooit verkocht wordt door FC Twente. Dit zal vermoedelijk rond de 10 á 15 procent zijn.


Facebook Comments Box