Home Nieuws Teleurgesteld PSV verklaart vertrek Aboukhal naar AZ

Teleurgesteld PSV verklaart vertrek Aboukhal naar AZ

93
0

PSV heeft op de eigen website een reactie gegeven op het vertrek van Zakaria Aboukhlal naar AZ.

De club zag duidelijk toekomst in de talentvolle buitenspeler maar de vleugelaanvaller zet zijn loopbaan voort bij AZ. De negentienjarige aanvaller kon bij PSV een nieuw contract tekenen, maar kiest voor een vertrek uit Eindhoven.

“Dat vinden we jammer, want wij zien Zakaria als talent met potentie”, zegt John de Jong. “Wij hebben ons plan aan hem voorgelegd, maar daar kan de speler zich niet in vinden. Dat is zijn goed recht, we wensen hem alle succes bij AZ.” Aboukhlal kwam vorig seizoen veelvuldig in actie voor Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie en maakte aan het einde van vorig seizoen zijn debuut in het eerste elftal van PSV.

De club ontvangt 2 miljoen euro voor het talent waar feitelijk nog niet over een echte doorbraak gesproken kan worden. Toch levert de transfer 2 miljoen euro op, waarmee rekenkundig al 20% van de totale kosten voor het nieuwe PSV jeugdcomplex zijn gefinancierd. De nieuwe Campus kost PSV 10 miljoen euro en zelfs spelers die nog niet zijn doorgebroken leveren al goed geld op, waarmee de keuze voor het nieuwe complex ook rekenkundig al snel een prima keuze valt te noemen.

 


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here