Home Nieuws PSV verhuurt Baumgartl nog een seizoen aan Union, Duitse verdediger opnieuw Europa...

PSV verhuurt Baumgartl nog een seizoen aan Union, Duitse verdediger opnieuw Europa in

280
0

Timo Baumgartl zal ook komend seizoen voor Union Berlin spelen.

In een week van uitersten voor Timo Baumgartl bracht zijn tijdelijke werkgever Union Berlin het goede nieuws voor de verdediger. Baumgartl blijft nog een jaar extra aan Union Berlin verbonden. Dat maakte de Duitse club bekend toen Union Berlin werd gehuldigd vanwege het opnieuw behalen van Europees voetbal. Baumgartl zal nog een jaar op huurbasis in de Duitse hoofdstad gaan spelen. Afgelopen week maakte de verdediger nog bekend dat bij hem een tumor was ontdekt.

Baumgartl is op zijn plaats in Berlijn en presteerde afgelopen jaar aar behoren. Na de gewonnen wedstrijd tegen VfL Bochum gaf trainer Oliver Ruhnert aan dat Baumgartl ook na de zomer actief is in de Duitse hoofdstad. Baumgartl krijgt van de Duitse cultclub eerst alle tijd om volledig fit te worden nadat eerder deze week een tumor bij hem verwijderd.

Door de knappe vijfde plaats in de eindrangschikking van de zware Bundesliga mag Timo Baumgartl zich met Union opmaken voor een nieuw seizoen Europa. De club plaatste zich voor Europa League-voetbal nadat vorig seizoen Conference League voetbal werd gespeeld. In Eindhoven ligt de 26-jarige verdediger nog vast tot de zomer van 2024. In 2019 werd hij voor tien miljoen euro overgenomen van VfB Stuttgart. In Eindhoven wist Baumgartl slechts in het begin een enkele serie goede wedstrijden te spelen.

https://twitter.com/fcunion/status/1525519154467508224?s=20&t=LqGTIkL1390QWFFjTm8hBw


Vorig artikelDe Mos kritisch op scouting PSV en wijst naar 10 miljoen euro voor Timo Baumgartl
Volgend artikelToon Gerbrands: ‘Door de bal op de lat van Zahavi heb ik de doelstelling niet gehaald’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in