Home Nieuws PSV verdient eenvoudig 5 miljoen euro en treft club waar ‘beste spelers...

PSV verdient eenvoudig 5 miljoen euro en treft club waar ‘beste spelers zijn verkocht’

10946
0

In Graz ondervond PSV dinsdagavond geregeld enige weerstand maar overall is het team van Peter Bosz niet in de problemen gekomen.

Een duidelijk resultaat over twee wedstrijden bezien, is de simpele conclusie na Sturm Graz. Het doelsaldo spreekt wat dat betreft ook boekdelen, met zeven treffers voor en twee tegen. Wel had Sturm Graz vaker kunnen scoren tegen PSV omdat er simpelweg teveel werd weggegeven.

Gezegd moet worden dat de ploeg van Bosz door eigen slordigheid een aantal keren lichtelijke problemen over zichzelf af riep. Daarbij bleek het arbitraire team PSV gunstig gezind want tot tweemaal toe greep de VAR in het voordeel van PSV in. Beide keren was het onzinnig te noemen wat er beslist werd want er bleek geen sprake van hinderlijk buitenspel te zijn bij de 2-2 van Sturm Graz.

Ook de gegeven strafschop voor PSV, die Ricardo Pepi verzilverde voor PSV, bleek een discutabele strafschop te zijn. Toch viel er iets voor te zeggen gezien het van richting veranderen van de baan van de bal. Wat waren de mogelijkheden voor Guus Til geweest in het geval van het niet onderbreken van de baan van de bal, moeten zowel de VAR als de scheidsrechter hebben gedacht, net voor de bal op de stip ging.

Na dat moment kwam de ploeg van Peter Bosz niet meer in de problemen en liet het geregeld zien over veel voetballend vermogen te beschikken. PSV treft zodoende Rangers FC en zal eerst naar Glasgow afreizen om de klus eventueel daarna in het eigen Philips Stadion te klaren. Na afloop van Sturm Graz – PSV liet analist Wim Kieft zich ontvallen dat PSV niet een hele bijzondere wedstrijd afleverde in Graz. Kieft zei dat hij geenszins onder de indruk was van het team van Peter Bosz.

Toch bleek Kieft optimistisch gestemd te zijn over de kansen op het bereiken van de Champions League. Kieft gaf aan dat het beste bij Rangers FC er wel vanaf is. ‘Ik sprak Dick Advocaat nog over Rangers en die gaf aan dat Rangers de beste spelers heeft laten gaan’, aldus Wim Kieft, die concludeerde dat er voor PSV nog wel wat werk aan de winkel is om dit succesvol te gaan laten zijn.

Hoe dan ook, PSV gaat de play-off wedstrijden weer spelen en mag nu voor de derde keer in drie jaar proberen de groepsfase van de Champions League te behalen, nadat het dinsdagavond in Graz al eenvoudig 5 miljoen euro wist te verdienen. De verliezer van de play-off ronde krijgt namelijk standaard al vijf miljoen euro ‘verliezersbonus’ uitgekeerd.


Vorig artikelIsaac Babadi wil een PSV-legende worden, PSV maakt stappen voorwaarts in onderhandelingen
Volgend artikelPeter Bosz ziet veel ruimte om te verbeteren, coach wijst na afloop naar PSV fans in Graz

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in