Home Nieuws ‘PSV verdiende een strafschop’

‘PSV verdiende een strafschop’

26
0

PSV verdiende in Tilburg absoluut geen overwinning maar verdiende wel een strafschop, zei scheidsrechter Liesveld na de wedstrijd. 

Volgens Richard Liesveld had PSV een strafschop verdiend na de handsbal van Pele van Anholt. Zo oordeelde de scheidsrechter na afloop van de wedstrijd na het terugzien van de beelden. De vermeende penalty voor Willem II blijft volgens hem een twijfelgeval.

Van Anholt kreeg na een voorzet van Bart Ramselaar de bal op zijn arm. “Dat moment heb ik net even teruggezien. Zijn hand is veel verder van zijn lichaam dan ik in eerste instantie tijdens de wedstrijd dacht. Dat had een strafschop moeten zijn”, geeft Liesveld tegenover de NOS zijn fout toe.

Ook Willem II dacht recht te hebben op een strafschop toen Jeroen Zoet Jordy Croux neerhaalde. “Ik heb het geïnterpreteerd als een onvermijdelijke botsing. Die bal komt daar, Zoet komt uit, Croux schiet op doel, net voordat Zoet daar komt. Dan ontstaat er onvermijdelijk contact want je kunt niet ineens stilstaan”, legt Liesveld uit. “Het is een situatie die van twee kanten uitgelegd kan worden. Hij heeft hem geraakt, maar ik vond het een onvermijdelijke botsing.”


Vorig artikelReacties Ramselaar, Zoet en Propper
Volgend artikelOpnieuw kritiek op houding en spel Jetro Willems

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in