Home Columns PSV verandert van zekere nummer twee naar titelkandidaat nummer één

PSV verandert van zekere nummer twee naar titelkandidaat nummer één

137
0

PSV heeft afgelopen weekend een prima indruk achtergelaten. De ploeg weet zich goed te ontwikkelen en lijkt wekelijks beter voor de dag te komen.

De algemene opinie lijkt zich dan ook te keren wat de favorietenrol voor de landstitel aangaat. Journalisten en met name analisten zijn zo veranderlijk als het weer, waarbij lieden als Kenneth Perez de kroon spannen maar toch lijken de zaken zich te keren. De ploeg uit Amsterdam maakt immers geen beste indruk en oogt defensief kwetsbaar.

Perez durfde onlangs zelfs al uit te spreken dat sinds hij in Nederland is, er nog nooit zo duidelijk was wie de landstitel zou gaan pakken. Het is een analist onwaardig zo’n uitspraak te doen maar van Kenneth Perez valt het te verwachten.

‘Ajax is op dit moment – zes dagen voor de kraker tegen PSV – verder dan de Eindhovenaren’, denkt Arman Avsaroglu. Volgens de NOS-commentator kan Ajax terugvallen op de vorig seizoen opgedane ervaring, terwijl PSV nog een team is opbouw is.

Perr Schuurs is volgens Avsaroglu de enige onzekere factor binnen het huidige Ajax. “Ik heb het gevoel dat Ajax nu zoveel heeft opgebouwd, met het jaar dat ze hebben gehad en de selectie die ze hebben. En ik denk dat ze het er toch uit kunnen trekken in wedstrijden waarin het moeilijk gaat”, laat hij weten in de Voetbalpodcast van de NOS.

PSV heeft die vaardigheden nog niet, denkt Avsaroglu. “Ik spiegel ze een beetje aan het Ajax voordat er geïnvesteerd werd. Vaak een heel jong elftal dat hartstikke leuk en mooi kon voetballen, maar ook vaak punten verspeelde waar het niet nodig was. Bij Ajax hebben ze nu gekozen voor ervaring, PSV is jeugdigheid: en daarom denk ik dat PSV meer zal laten liggen dan Ajax.”

Collega Jeroen Elshoff is echter minder overtuigd. “Als je kijkt naar de eerste helft tegen sc Heerenveen: ze zijn achterin best kwetsbaar. Dan zou je naar mijn mening niet kunnen zeggen: PSV gaat nog een paar keer tegen puntenverlies aanlopen en Ajax helemaal niet. Ze winnen dan wel ruim met 4-1, maar er zijn genoeg punten waarvan ik denk: nou…”

De analisten van Studio Voetbal lijken terug te komen op eerdere uitspraken dat PSV de zekere nummer twee van de competitie zou gaan worden. Zowel Kees Jansma als Pierre van Hooijdonk waren erg onder de indruk van het spel van PSV tegen Vitesse en zien een sterke ontwikkeling bij de ploeg van Mark van Bommel. Beide analisten beweerden voorzichtig dat PSV misschien wel titelkandidaat nummer één gaat worden.

PSV en Ajax trappen aanstaande zondag om 16.45u de onderlinge topper af.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here