Home Nieuws PSV troeft AC Milan af en is trots op definitieve ‘Serie A...

PSV troeft AC Milan af en is trots op definitieve ‘Serie A transfer’

1530
0

Het is PSV gelukt de transfer van Jerdy Schouten af te ronden en wereldkundig te maken.

Het eindresultaat is daar na wekenlange onderhandelingen en dus kondigt de club vol trots de komst van de middenvelder aan. Jerdy Schouten is PSV’er en dat mag omwille van meerdere redenen best opmerkelijk worden genoemd. Jerdy Schouten lijkt pas afgelopen weken in beeld te zijn gekomen nadat PSV eerder andere spelers en dus andere opties af wist te tasten.

Zo sprak de technische leiding van de club eerder al met Stijn Spierings, die hetzelfde profiel als Schouten heeft. Er doen verschillende verhalen de ronde over of PSV Spierings wel of geen aanbieding gedaan zou hebben maar feit is dat transfervrije middenvelder de keuze voor Ligue 1 club Lens maakte. Earnie Stewart zegt over Jerdy Schouten dat de middenvelder van Bologna bovenaan het lijstje gewilde spelers stond voor die positie.

Mocht dat het geval zijn, waarom zouden we daar aan twijfelen, is PSV wel rijkelijk laat in actie gekomen om ‘speler nummer één van de lijst’ nu pas aan te trekken. Stewart is dolblij met de komst van de 26-jarige middenvelder. PSV troeft ook AC Milan af en dat mag bijzonder genoemd worden. ‘Het is niet niks om tegenwoordig een speler uit de Serie A te halen’, zegt Stewart tegen de media.

“Jerdy stond bovenaan ons lijstje, want zijn profiel past perfect bij het voetbal dat we willen spelen”, zegt Stewart op de clubsite. “We zijn blij dat een ervaren speler uit de Serie A voor PSV heeft gekozen. Dat is niet niks. Niet alleen de speler zelf, maar ook zijn omgeving was erg enthousiast”, aldus Earnie Stewart in onderstaande video.

De 26-jarige middenvelder tekent in Eindhoven een contract tot de zomer van 2028. Eerder speelde Schouten voor ADO Den Haag, Telstar en Excelsior. Schouten heeft enorm veel zin in zijn PSV-jaren. “PSV is bezig iets moois neer te zetten en dat past bij mijn ambities. Ik heb onwijs veel zin in dit avontuur”, zegt hij op de site van PSV.


Vorig artikelVertrek Hirving Lozano bij Napoli aanstaande, Napoli blijft pijlen richten op Johan Bakayoko
Volgend artikelNieuwe miljoenentransfer een feit | Jerdy Schouten aan het woord, presentatie in beeld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in