Home Nieuws PSV treft onrustig United op het juiste moment

PSV treft onrustig United op het juiste moment

11
0
Manchester United bevindt zich in onrustig vaarwater. De verwachtingen rond het elftal van Van Gaal zijn onverminderd groot. Voor het 2e jaar op rij zijn er miljoenen euro’s uitgegeven aan spelers en tot op heden is het nog geen soepel geheel.
De spelers zijn zich ondertussen bewust van de verwachtingen en kijken vol vertrouwen vooruit naar het seizoen maar ook naar de start van de Champions League campagne. “Wij zijn United en zijn voor niemand bang”, aldus Morgan Schneiderlin op de website van United.

De van Southampton overgekomen Fransman kijkt uit naar zijn debuut in de Champions League. “Als we ons niveau halen, plaatsen we ons voor de achtste finale en daarin komen we de echte grote tegenstanders tegen’, blikt Schneiderlin met veel vertrouwen vooruit.

Schneiderlin vindt het leuk dat met PSV de oude club van zijn nieuwe ploeggenoot Memphis Depay uit de koker kwam. “Memphis kijkt er echt naar uit. Hij heeft het bij PSV heel goed gedaan en wil nu zijn stempel drukken bij Manchester United”, aldus de middenvelder. “Memphis kennende wil hij schitteren tegen PSV. Als we tegen PSV spelen zullen er bij hem veel emoties zijn.” Het is duidelijk dat de heren van United op voorhand niet nerveus worden van de eerste wedstrijd in Eindhoven. ‘De loting had zwaarder gekund’, analyseert Schneiderlin. ‘We hebben clubs als Barcelona en Bayern München ontlopen, maar PSV is wel de kampioen van Nederland. Bovendien werd Wolfsburg tweede in Duitsland en zijn wedstrijden tegen een Russische club nooit makkelijk. Maar het is duidelijk wat wij willen: de groep winnen.”

“PSV-uit is een lastig duel om mee te beginnen”, zegt Ashley Young. “Maar ik ben er zeker van dat we daar de drie punten kunnen pakken om de groepsfase goed te beginnen. Als je het mij vraagt is CSKA Moskou onze lastigste tegenstander.” Voor PSV komt het treffen tegen United op het juiste moment. De spelers en achterban zien PSV uit als een ideale start om de Europese campagne te starten. United is zoekende en ondergaat veel kritiek op de speelwijze. Vrijwel alle media geven van Gaal de schuld van het trage spel en vinden het spel van het grote United topclub onwaardig. Ook diverse bekende United fans uiten steeds vaker kritiek op het spel, aankoopbeleid maar ook op de houding van Gaal die hun club niet op de juiste wijze uitdraagt. Manchester United staat voor cruciale weken maar is duidelijk zoekende naar vorm, identiteit en een passende speelwijze. De discussies over de keepers en afgeketste transfers doet het elftal geen goed en de club wacht rondom de wedstrijd in Eindhoven 2 zware wedstrijden tegen Liverpool en Southampton. United heeft al maanden achtereen grote moeite duels te domineren en legt vrijwel geen enkel elftal de wil op. Clubs als Swansea City en Newcastle United pakken zonder veel inspanningen punten tegen United dus van PSV mogen we zeker ook een prestatie verwachten. Het lijkt erop dat PSV het elftal van van Gaal precies op het juiste moment treft.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here