Home Nieuws PSV toont opnieuw klasse en verslaat ‘slechtste Champions League-club ooit’, pass Noa...

PSV toont opnieuw klasse en verslaat ‘slechtste Champions League-club ooit’, pass Noa Lang hoogtepunt

2194
0

PSV is deelnemer aan de groepsfase van de UEFA Champions League. De ploeg van Peter Bosz liep in de tweede helft weg van de matige tegenstander Rangers FC.

De ploeg van trainer Michael Beale kwam ondanks de afgetekende uitslag 5-1 bepaald niet slecht voor de dag tegen een bij vlagen zeer goed spelend PSV. De ploeg van Bosz kwam echter pas na een minuut of 10 iets beter in het spel dan het spel van de beginfase. Na een minuut of 25 leek het ware en beoogde voetbal van PSV nog meer tot uiting te komen.

Overall mag het Rangers FC van trainer Michael Beale geen toptegenstander worden genoemd maar het spel van de Rangers viel in de eerste helft bepaald niet tegen. Rangers begon sterk aan de wedstrijd en ving het wedstrijdplan aan met de intenties, die PSV eigenlijk voorstond. Dat betekende druk op de verdediging van PSV maar naar mate de eerste helft vorderde, kwam PSV beter in het spel.

Het meest opvallende element van de eerste helft luistert naar de naam van Jerdy Schouten, die een sublieme eerste helft afleverde, op een positie die hem bepaald niet gewoon is. Nog maar nauwelijks twee weken onderdeel van de selectie en geen ervaring als centrale verdediger, speelde de verdedigende middenvelder een zeer gedegen wedstrijd in de achterhoede.

Schouten verdedigend testen is nog een ander uiterste dan zijn opbouwende kwaliteiten beoordelen, maar positioneel bezien lijkt het onwaarschijnlijk dat Schouten nog uit de basisopstelling gaat verdwijnen.

Rangers zette PSV met name in het eerste deel van de eerste helft fanatiek onder druk, maar bleef ook daarna toch nog op gezette tijden gevaarlijk in de tegenaanval. Of Rangers FC in dat deel van de wedstrijd boven haar stand leefde blijft een interessante vraag gezien de negentig matige minuten van het Schotse elftal op Ibrox Park, waar toch echt alleen gescoord kon worden door fouten aan PSV zijde.

De trainer van de Schotten ervoer na afloop van het duel een dubbel gevoel. De forse nederlaag in het Philips Stadion toont wellicht enige kenmerken van een geflatteerde nederlaag maar over twee wedstrijden en 180 minuten bezien, bleek het kwaliteitsverschil tocht erg groot te zijn.

Met name aan de bal bleek PSV, ondanks het soms prima positiespel van de Schotten, toch echt een maatje te groot voor Rangers FC.

Die conclusie kon overigens ook vorig jaar en feitelijk precies een jaar geleden worden getrokken. Na de kwalificatie via PSV voor de groepsfase van de Champions League, bleek het Rangers FC van trainer Giovanni van Bronckhorst de slechtste deelnemer ooit aan de groepsfase van de Champions League te zijn. Na zes wedstrijden noteerde de Schotse club precies nul punten én nul doelpunten voor maar wel twintig doelpunten tegen.

PSV is weer deelnemer aan de groepsfase van het grootste clubtoernooi ter wereld en dat mag voor de club een hoogtepunt genoemd worden van kalenderjaar 2023. Het bereiken van de groepsfase van het grootste clubtoernooi ter wereld is immers een puike prestatie maar als we een hoogtepunt moeten benoemen uit de thuiswedstrijd tegen Rangers is het wel de halve-buitenkant voet-pass van Noa Lang op Joey Veerman, die een afgemeten voorzet op het hoofd van de zeer goed spelende Ismael Saibari afleverde.

De herhaling bekijkend bleek zelfs het gras van het Philips Stadion in de zestienmeter mee te bewegen in de richting van de geweldige halve-buitenkant voet-pass van Noa Lang op Joey Veerman. Het werd de opmaat naar een afgetekende 5-1 overwinning,

Vorig artikelHet realisme heet ’70-30′ te zijn | Ex-Rangers speler De Boer gunt PSV ‘alles’, Gullit adviseert Peter Bosz
Volgend artikelPOLL | Valt er überhaupt een Man of the Match aan te wijzen?