Home Nieuws PSV tegen FC Utrecht in de achtervolging: ‘Dapper in topwedstrijden’

PSV tegen FC Utrecht in de achtervolging: ‘Dapper in topwedstrijden’

195
0

PSV speelt in de vijftiende speelronde van de Eredivisie thuis tegen FC Utrecht.

De Utrechters, onder leiding van René Hake, staan op een keurige vierde plaats. PSV staat derde en heeft vijf punten meer. Omdat zowel Ajax als Feyenoord in de midweekse speelronde wisten te winnen, volstaat des te meer alleen een overwinning voor PSV.


Het goede nieuws is dat in de selectie van Roger Schmidt een aantal spelers terugkeren na blessures. Cody Gakpo, Noni Madueke en Jordan Teze kunnen weer minuten gaan maken. Linksback Phillip Max keert terug uit Quarantaine en is daardoor wellicht ook inzetbaar. Of Madueke en Gakpo al vanaf minuut één kunnen spelen is nog niet duidelijk. Maximiliano Romero is ook herstellende, maar het duel komt voor hem te vroeg. Eran Zahavi en Ryan Thomas keren pas terug in 2022.

Schmidt verwacht een moeilijke wedstrijd. ,,Als je wint van Feyenoord en Ajax zegt dat voldoende over hoe Utrecht bezig is. Ze spelen heel dapper in topwedstrijden. In defensief opzicht zijn ze heel scherp en rond de zestien. Utrecht-thuis was voor ons vorig jaar ook niet makkelijk. Utrecht zal ons uitdagen, maar als we ons gebruikelijke niveau halen, dan kunnen we winnen.”