Home Nieuws PSV streeft Ajax en Feyenoord voorbij

PSV streeft Ajax en Feyenoord voorbij

60
0

PSV heeft met een bijna record omzet van € 95 miljoen concurrent Ajax achter zich gelaten, meldt omroep Brabant. De 3 Nederlandse topclubs hebben uiteenlopende omzetcijfers gepresenteerd. De Champions League maakt het verschil. 

De omzet van de Amsterdammers daalde met € 12 miljoen naar € 93,4 miljoen. Feyenoord blijft na een seizoen zonder Europees voetbal de achterliggende club met een omzet van € 60,6 miljoen.


Dat de omzet van PSV met € 31 miljoen omhoog is gegaan ten opzichte van vorig seizoen is volgens PSV-watcher Paul Post van Omroep Brabant ziet PSV niet nogmaals een dergelijke omzet behalen. “Het antwoord is simpel, dat is Champions League. En dan ook het overwinteren, dat zorgt voor een enorme boost. De prestaties waren erg goed en dat is echt het verschil met de cijfers van vorige jaren. En dan waren er natuurlijk ook nog de transfers van Georginio Wijnaldum en Jeffrey Bruma, die samen veel opleverden. De kans dat het qua cijfers weer omlaag gaat is wel heel erg groot”, zegt Post.

“Je krijgt voor ieder punt in de Champions League een bonus, maar de kans dat ze net zoveel punten halen als vorig jaar en de kans dat ze overwinteren is minimaal. En of er transfers van het kaliber Wijnaldum en Bruma komen is ook nog maar de vraag.”


Facebook Comments