Home Nieuws PSV stevig op koers voor rechtstreekse plaatsing groepsfase Champions League 2024

PSV stevig op koers voor rechtstreekse plaatsing groepsfase Champions League 2024

2167
0

PSV vaart koers richting kwalificatie voor de knockoutfase van de UEFA Champions League want winst in Sevilla alsmede een nederlaag van Lens in Londen, geeft PSV vrij doortocht naar overwintering in de Champions League.

Los daarvan vaart PSV ook stevig koers richting rechtstreekse de groepsfase van de Champions League van seizoen 2024-2025. Volgend seizoen ontvouwt de almachtige voetbalbond een nieuw format, wat nog niet geheel openbaar is gemaakt en vooral nog onduidelijkheden zal geven. Een aspect geeft alvast geen onduidelijkheid en dat is de prijzenpot want rechtstreekse plaatsing voor het miljardenbal zal volgend seizoen aanzienlijk hoger beloond gaan worden dan nu nog het geval is.

De nummers één en twee van de Eredivisie zullen zich rechtsreeks gaan plaatsen voor die groepsfase en nummer drie krijgt via voorronden de kans om het hoofdtoernooi te bereiken. Er wachten de geplaatste clubs in ieder geval een startpremie die rond het bedrag van 60 miljoen euro zal gaan uitkomen. Dat is beduidend meer dan nu het geval is.

PSV ligt op dit moment op koers om of eerste of tweede te worden in de Eredivisie. De maand december zal nog net geen definitief uitsluitsel gaan geven maar dat PSV in de maand december uitstekende zaken kan gaan doen aan de kop van de ranglijst, behoeft geen verdere uitleg meer.

Zeker is dat PSV via rechtstreekse confrontaties met FC Twente en AZ beide clubs in december al op een dusdanige achterstand kan zetten, dat PSV na de maand december de tweede plaats in de Eredivisie eigenlijk al niet meer kan ontlopen. Overigens is niet verliezen van FC Twente en AZ ook al een behoorlijke stap in de goede richting van plaats twee. Beide clubs worden immers verwacht de komende maanden nog de nodige punten te gaan verspelen. PSV treft FC Twente volgend weekend na de interland periode in Enschede.

Analist Wim Kieft denkt dat PSV wel de nieuwe landskampioen te noemen is na eventueel winst tegen FC Twente en Feyenoord. ‘Voor PSV komen nu twee moeilijke uitwedstrijden: FC Twente en Feyenoord, maar als je in zo’n flow zit, heb je veel vertrouwen. Die twee wedstrijden bepalen voor PSV of ze kampioen worden’, aldus Wim Kieft over de titelrace.


Vorig artikelWim Kieft geeft hoog op van PSV: ‘Twente-uit en Feyenoord-uit bepalen of PSV kampioen wordt’
Volgend artikelMeer uitleg over de zogenaamde financiële risico’s, die PSV klaarblijkelijk toch genomen heeft

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in