Home Nieuws PSV steekt Denzel Dumfries hart onder de riem

PSV steekt Denzel Dumfries hart onder de riem

42
0

Denzel Dumfries kent een prima eerste seizoen bij PSV. De sterke back maakte een spectaculaire ontwikkeling door en werd onder meer beloond met een selectie voor Oranje.

Dumfries kende internationaal gezien een lichtelijk nerveuze start, zoals diverse media zijn beginfase bij PSV aan wisten te duiden. In Wit Rusland speelde Dumfries met de nodige zenuwen maar hield zich verder keurig staande. Na de return tegen BATE Borisov was iedereen vrijwel om. Dumfries timmerde de gehele eerste seizoenshelft aan de weg en werd in diverse wedstrijden uitblinker, zoals in de wedstrijd tegen wereldkampioen Frankrijk.

Zijn indrukwekkende rush tegen FC Groningen, met de winnende 1-2 tot gevolg, leverde hem ook veel lof en complimenten op. De PSV stonden op de spreekwoordelijke banken en waren vol lof over PSV’s nieuwe parel op de rechterflank. Santiago Arias is nog niet vergeten maar wordt niet gemist.

Na de winterstop draait PSV iets stroever maar Dumfries levert nog wekelijks zijn bijdragen met rushes langs de lijn. Een lichtend voorbeeld daarvan is zijn interceptie tegen FC Utrecht van waaruit in de slotminuten de 2-2 ontstond.

Denzel Dumfries is er vaak de speler wel naar om nog door te jagen op de winnende treffer, zoals hij eerder in Groningen deed maar in Utrecht net niet lukte. Wat hem zaterdagavond wel lukte na eerder die avond te zijn uitgefloten, was een puntgave assist afleveren op Donyell Malen die de vervolgens de 2-0 tegen NAC scoorde. De fluitende menigte die in de eerste helft van zich liet horen bij enkele terugspeelballen van Dumfries, stond nu weer op de banken om Dumfries toe te juichen. Hoe hypocriet kan de voetbalsupporter wel niet zijn…

Toch is het voor een deel van de toch verwende PSV aanhang nooit genoeg en vindt men het gerechtvaardigd om de jonge rechter vleugelverdediger van PSV, die er in zijn eerste seizoen meteen staat, meermaals uit te fluiten. In één woord: schandelijk!

Het lijkt de club ook een doorn in het oog gezien het statement wat op de sociale kanalen gemaakt wordt met onderstaand filmpje. Een korte compilatie én een steunbetuiging aan de uitstekend functionerende verdediger.

Beste fans, stop met fluiten en steun spelers die het nodig hebben en die het ook gewoon verdienen om gesteund te worden!

 


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here