Home Nieuws PSV start tweede seizoenshelft vol vraagtekens; de hoop en zorgen van Ernest...

PSV start tweede seizoenshelft vol vraagtekens; de hoop en zorgen van Ernest Faber

1185
0

PSV start tweede seizoenshelft vol vraagtekens

Het waren bewogen tijden bij PSV in het najaar van 2019. De prestaties vielen tegen en na teveel verliespartijen in korte tijd besloot de directie om Mark van Bommel te ontslaan als trainer van de selectie. Als zijn opvolger werd tot en met het einde van het seizoen Ernest Faber aangesteld. Hij wist er in elk geval voor te zorgen dat PSV door is in de beker en de eerste seizoenshelft afsloot met een overwinning.


Tijdens de winterstop kregen de spelers van PSV de nodige rust en werd er naar Qatar getrokken, waar PSV twee oefenduels speelde tegen de Belgische clubs KAS Eupen en Club Brugge. Tegen beide clubs verloor de ploeg van Ernest Faber met 2-1, en dat betekent dat de trainer nog genoeg kopzorgen heeft in aanloop naar de tweede helft van het seizoen.

De zorgen van Ernest Faber

In de selectie van de nieuwe trainer zitten momenteel veel onduidelijkheden. Wie gaat er uiteindelijk met de winst van door, ofwel, welke spelers weten zich in het elftal van Faber te spelen. Twee van de beoogde basisspelers aan het begin van het seizoen zullen in elk geval géén deel uitmaken van het basiselftal. Spits Donyell Malen is geopereerd aan zijn knieband en staat de rest van het seizoen buitenspel. Een hard gelag voor de trainer van PSV, want Malen zorgde voor een aanzienlijk deel van de doelpunten van PSV.

Toch gaat Faber, net als in de roulette winstverdeling bij het Casino, vanuit dat zijn ploeg de kansen die het krijgt gaat benutten en zijn ploeg ervoor zorgt dat het balletje in de juiste richting rolt.

Een andere speler die in het begin van het seizoen kon rekenen op een basisplek is Jeroen Zoet. Hij verloor zijn plek echter aan de Duitse doelman Lars Unnerstall en heeft eieren voor zijn geld gekozen. Hij vertrekt op huurbasis naar FC Utrecht, in de hoop zijn deelname aan het EK veilig te stellen.

De hoop van Faber

Is er dan nog hoop voor PSV? Ja die is er zeker. De selectie barst natuurlijk van het talent, met onder meer Mo Ihattaren en Cody Gakpo die voor de doelpunten moeten zorgen. Zij worden voorin nog ondersteund door, inmiddels al bijna routinier, Steven Bergwijn.

Achterin is het ervaren duo Schwaab en Viergever in ere hersteld. Kunnen zij weer voor de nodige rust zorgen in het elftal van Faber?

Het grootste probleem lijkt het middenveld, maar ook daar wil de trainer toewerken naar een vaste kern.

Mocht het Faber lukken om dit voor elkaar te krijgen dan zou toch minimaal de derde plek haalbaar moeten zijn. Of AZ en Ajax nog ingehaald kunnen worden zal de tijd uitwijzen.


Facebook Comments