Home Nieuws PSV staat er financieel veel beter voor dan vaak geschetst wordt: ‘Het...

PSV staat er financieel veel beter voor dan vaak geschetst wordt: ‘Het gaat financieel goed met PSV’

2267
0

PSV gaf deze zomer ongeveer 55 miljoen euro aan spelers en dat zorgt bij vele voetbalfans in Nederland voor gefronste wenkbrauwen.

Met name de niet PSV-fans vragen zich af wat er daadwerkelijk mogelijk is bij de club zonder dat er grote schulden ontstaan.

In en rond Amsterdam denkt men weleens dat alleen in dat deel van het land spelers voor hoge bedragen worden verkocht en dat Champions League-gelden alleen naar dat deel van het land worden uitgekeerd. In Eindhoven en in Rotterdam en in de rest van Nederland weet men wel beter. Hoe staat PSV er financieel precies voor? Het antwoord luidt: goed.

Door de miljoenen uitgaven deze zomer ontstond het beeld dat er financiële risico’s werden genomen. Earnie Stewart ontkracht dat beeld meteen deze week. In gesprek met de NOS doet Stewart uit de doeken dat PSV er prima voorstaat en dat alle bedragen die uitgegeven zijn verantwoord te noemen zijn.

‘Afgelopen winter moest er verkocht worden. De transfer van Cody Gakpo gaf toen een hoop rust’, begint Stewart. Daarna vertrok op de laatste dag ook nog Noni Madueke. Die transfers naar respectievelijk Liverpool en Chelsea bracht ongeveer 80 miljoen euro aan gelden binnen. “Daar zijn de voorwaarden geschapen, waardoor we nu konden voorsorteren.”

‘Het gaat financieel goed met PSV’, aldus Earnest Stewart in gesprek met de NOS. Er is volgens de technisch directeur helemaal geen sprake van onverantwoorde risico’s.

PSV legde op de valreep een behoorlijk bod van Brentford op Johan Bakayoko naast zich neer. PSV kan zich dat veroorloven. Naar verluidt ging het om 40 miljoen euro. Ook betaalde het 15 miljoen euro voor Hirving Lozano, die met zijn 28 jaar wellicht niet al te veel restwaarde meer heeft. Stewart vindt niet dat PSV daarin een risico heeft genomen. ‘Nee’, zo laat hij weten aan de NOS. ‘Ik denk dat PSV vorig jaar sowieso al een hele mooie stap heeft gemaakt. In de winterstop moest er een verkoop gebeuren. Dat was met Cody Gakpo. Dat heeft meteen gezorgd voor een hoop rust bij PSV”, is Stewart duidelijk.

‘En op de laatste dag is Noni Madueke verkocht. Toen ik bij PSV kwam hadden we aan de voorkant al de mogelijkheid om te investeren. Die voorwaarden waren al gecreëerd door anderen, heel mooi’, analyseert Stewart, die ook met de verkoop van Ibrahim Sangaré en het behalen van de Champions League weer behoorlijk wat geld terug naar de club ziet vloeien.

Mede daarom kon het zich veroorloven het miljoenenbod op Bakayoko naast zich neer te leggen. “Klopt”, vertelt Stewart, die vervolgens gevraagd wordt of daaruit gesteld kan worden dat het financieel redelijk goed gaat met PSV. ‘Dat klopt helemaal’, aldus Earnie Stewart.


Vorig artikelHans Kraaij ziet nu al de beste speler van de Eredivisie: ‘Die loopt bij PSV’
Volgend artikelDankbare Xavi Simons valt in de prijzen door seizoen bij PSV en spreekt de PSV-fans toe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in