Home Nieuws PSV speelt zichzelf in 25 minuten tijd zonder focus en agressiviteit uit...

PSV speelt zichzelf in 25 minuten tijd zonder focus en agressiviteit uit de race om de landstitel

472
0

Een team prestatie. Zo kan de 3-3 remise in Enschede het beste worden omschreven want een 3-3 gelijkspel na een 3-0 achterstand is een behoorlijke prestatie te noemen.

Het bleek na afloop echter niet genoeg te zijn en dus lijkt PSV uit de race om de landstitel te zijn gespeeld. Zoals gezegd blijft het een teamprestaties dus één op één wijzen naar spelers heeft weinig zin. Toch zakten Teze, Gutierrez, Boscagli en Joel Drommel voorop behoorlijk door de ondergrens in de eerste 25 minuten. PSV maakte een uitgebluste en hulpeloze indruk met het zwakke, matte en soms bange spel van de eerste 25 minuten.

Wat dat betreft kunnen we gerust concluderen dat PSV zichzelf in de eerste 25 minuten in de Grolschveste uit de race om de landstitel heeft gespeeld. PSV begon totaal niet scherp en liet zich afbluffen door een agressiever FC Twente.

In gesprek met ESPN gaf Cody Gakpo aan dat het frustrerend was om de eerste helft vanaf de bank te zien. “We kregen drie goals tegen in het eerste half uur en dat mag niet gebeuren. We zaten allemaal met frustratie te kijken vanaf de bank, maar dat was voor de spelers in het veld ook”, aldus Gakpo. “Ik heb geen idee wat er gebeurde. Zulke momenten komen altijd wel voor, maar dat mag gewoon niet gebeuren.”

Het lukte PSV in de beginfase niet om onder het spel van FC Twente uit te komen en dus was het wachten op enkele wissels. “We waren slordig aan de bal en niet scherp in de duels. We verloren bijna iedere keer de tweede bal”, zo gaf hij aan. “We moeten dit gaan analyseren en kijken wat er precies mis ging.”

Uiteindelijk wist PSV toch nog een punt te pakken. “Wij willen in de titelrace blijven. Dan moet je dat niet zo doen, maar deze wedstrijd gewoon winnen”, zei hij daarover. “We wisten dat zij al hadden gewonnen en dan moesten wij dat ook doen. Dat hebben we alleen nagelaten”, aldus Cody Gakpo.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here