Home Nieuws PSV speelt tegen FC Groningen met 4000 toeschouwers in het Philips Stadion

PSV speelt tegen FC Groningen met 4000 toeschouwers in het Philips Stadion

779
0

Het begin is daar; PSV zal in het eigen Philips Stadion weer fans mogen ontvangen.

Het plotse besluit, wat maandagavond al doorsijpelde, blijkt waarheid te zijn. Het gaat wel om een minimaal aantal maar het begin is wel daar.


Ook de NOS meldt dat de clubs in het betaald voetbal toestemming hebben om eind april te testen met publiek. In speelronde 30 zullen alle wedstrijden in de Eredivisie gedeeltelijk met publiek gespeeld gaan worden, waaronder PSV – FC Groningen. Bij die wedstrijd zouden 4.000 supporters zijn toegestaan.

Volgens het Algemeen Dagblad moeten fans die het stadion in willen binnen 24 uur voor de wedstrijd een coronatest ondergaan in een teststraat. Wie een negatieve uitslag heeft kan dit bij de stadionpoort laten zien via de CoronaCheck-app. Op de tribunes moet iedereen zich vervolgens houden aan de verplichte onderlinge afstand van 1,5 meter.

Maandagavond was het Chris Woerts die over de nieuwe maatregelen wist te berichten. Volgens Woerts is het belangrijk dat er weer supporters in het stadion mogen komen gezien de commerciële insteek.

“Ze zijn er bijna een jaar niet geweest en de seizoenskaartacties moeten er komen om weer te verlengen. Ze moeten de liefde weer een beetje voelen van de club en het stadion, dus vanaf eind april weer naar het stadion”, zo gaf hij aan. “Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft hier al toestemming voor gegeven. Het moet alleen nog formeel gedaan worden.”

In het geval van PSV zou het over nog drie thuiswedstrijden gaan. Indien de berichtgeving klopt zouden de thuiswedstrijden tegen FC Groningen, sc Heerenveen en PEC Zwolle weer met supporters gespeeld gaan worden.

Later meer.