Home Nieuws PSV speelt return niet in heksenketel maar in ‘sfeerloos’ stadion van stadgenoot...

PSV speelt return niet in heksenketel maar in ‘sfeerloos’ stadion van stadgenoot Basaksehir

2306
0

PSV hoeft niet te vrezen voor een ouderwetse Turkse heksenketel in de returnwedstrijd tegen Galatasaray.

De Turkse club kent genoeg problemen in aanloop naar het tweeluik met PSV. Buiten de personele problemen is het erg onrustig binnen alle geledingen van de club, waaronder het bestuur. De Turkse club hangt momenteel van onzekerheden aan elkaar en voor een belangrijk deel is dit te wijten aan de financiële situatie van de club.


De grootste club van Turkije kampt met een opgebouwde schuld van 500 miljoen euro. Corona, bestuursperikelen, conflicten en een marginale spelersgroep zijn de ingredienten waarmee de Turkse club te kampen heeft in aanloop naar de wedstrijden tegen PSV. Daar komt bij dat Galatasaray de return op woensdag 28 juli niet in het eigen stadion kan spelen, maar in het Fatih Terim-stadion van Basaksehir moet aantreden, zo meldt Voetbal International.

Dit vanwege werkzaamheden in het eigen stadion, waar onder meer een nieuwe grasmat wordt aangelegd. Het Olympisch stadion van Istanbul, waar eerder over werd gesproken, blijkt ook niet beschikbaar te zijn voor Galatasaray. Door de Corona maatregelen moeten supporters in de Turkse stadions de anderhalve meter in acht nemen en een mondkapje gebruiken, waardoor de maximale capaciteit voor de wedstrijd tegen PSV ongeveer zeventienduizend toeschouwers bedraagt. Het zal de sfeer niet ten goede komen. Het stadion van stadgenoot Basaksehir staat daarnaast te boek als een ongezellig en veelal sfeerloos stadion. De volledige capaciteit wordt vrijwel nooit benut door de fans van de kleinste club van Istanbul. Club en fans hebben nog geen grote reputatie in het Turkse voetbal.


Facebook Comments Box