Home Nieuws PSV stopt abrupt met dubieuze sponsor

PSV stopt abrupt met dubieuze sponsor

38
0

PSV heeft woensdagmiddag spijkers met koppen geslagen wat sponsoring aangaat.

De breekt per direct met Investous. Het Nederlands Cypriotische bedrijf raakte deze week en eerder in opspraak na een uitzending van het televisieprogramma Opgelicht.


Een officiële aangifte bij de politie deed eigenlijk het besluit in werking treden. Meerdere mensen zouden voor forse bedragen gedupeerd zijn door Investous. Via het bedrijf, waarvan de naam tijdens wedstrijden te zien was op de reclameborden langs het veld, kan worden geïnvesteerd in extreem risicovolle beleggingen.

Zo houdt Investous zich bezig met het maken van nepadvertenties, waarbij BN’ers ‘vertellen’ hoe ze miljonair zijn geworden door bijvoorbeeld te handelen in bitcoins. Het is menig BN’er een doorn in het oog geweest dat het bedrijf niet traceerbaar was.

Geconfronteerd met het nieuws, liet PSV in eerste instantie nog weten geen reden te zien om de banden met Investous te verbreken. Daar is woensdag razendsnel verandering in gekomen.

In een statement op de officiële website maakt PSV duidelijk dat de overeenkomst met de sponsor is verbroken.

‘Een opeenstapeling van nare feiten in de voorbije maanden is de oorzaak van het besluit’, klinkt het. ‘Het bedrijf is in opspraak geraakt door haar manier van omgaan met klanten die het financiële product van Investous afnemen. PSV heeft vanmiddag geconcludeerd dat de reputatie van de club is geschaad en dat is een ontbindende voorwaarde in het contract.’

PSV heeft Investous gesommeerd om alle verwijzingen naar PSV van de website te halen. Ook de club haalt de naam van het bedrijf zo snel mogelijk uit de lijst sponsors op de eigen website. Ook andere reclame-uitingen, bijvoorbeeld langs het veld in het stadion, worden verwijderd. Investous was sinds januari van dit jaar de Official Trading Partner van PSV.

Een officiële aangifte deed de zaak vanuit PSV zijde in een stroomversnelling belanden. ‘Deze feiten en de aanhoudende negatieve publiciteit rondom Investous hebben er voor gezorgd dat PSV niet langer met het bedrijf geassocieerd wenst te worden’, besluit PSV.


Facebook Comments