Home Nieuws PSV snakt naar rentree Sam Lammers

PSV snakt naar rentree Sam Lammers

971
0

Ernest Faber stelt wekelijks vast er van overtuigd te zijn dat Steven Bergwijn prima in de punt van de aanval kan spelen maar eigenlijk laat Bergwijn wekelijks zien dat hij daar niet kan spelen.

Los daarvan is aan de gehele lichaamshouding van de sterke vleugelaanvaller te zien dat die spitspositie niet zijn ding is. Een loopactie die net niet goed uitpakt, een verkeerde aanname en voortzetting, het niet goed in de bal komen. Het zijn allemaal duidelijke signalen dat Bergwijn zich verre van prettig voelt in de punt van de aanval.


Maar het belangrijkste voor een spits is het maken van doelpunten en het benutten van de kansen. Daarin schiet Bergwijn al maanden tekort want het vizier staat gewoon niet op scherp. Steven Bergwijn is geen pure afmaker en feitelijk ook geen aanspeelpunt dus waarom staat in noodgevallen niet aanspeelpunt Cody Gakpo in de punt de aanval?

In Venlo haalde Faber bij een 1-0 achterstand zelfs Gakpo naar de kant ten faveure van Hendrix, terwijl er nog 10 minuten op de klok stond. Het is duidelijk dat PSV snakt naar de rentree van Sam Lammers. Lammers staat inderdaad voor een snelle rentree. Maar de woorden van trainer Ernest Faber eerder („Het lijkt alsof hij al maanden fit is”), werden na afloop ook door Daniel Schwaab onderstreept.

“Ik ben blij als hij terug is”, zegt de Duitse verdediger, die Lammers een uitstekende indruk vindt maken op trainingen. “Hij is geweldig voor de goal, met beide benen heeft hij écht een goed schot. En hij kan koppen. Je kunt hem ook aanspelen met de rug naar de goal, dan houdt hij de ballen vast. Hij gaat zeker iets toevoegen. Zoals je tegen VVV zag, lopen we steeds tegen het probleem aan dat wij de eerste goal niet maken. We geven tegenstanders een tweede adem.”

Faber gaf na afloop aan dat Lammers donderdag tegen NAC Breda (beker) zijn rentree zou kunnen maken.


Facebook Comments