Home Nieuws PSV schuift duidelijk op richting Ajax: ‘Ajax was vorig seizoen al twee...

PSV schuift duidelijk op richting Ajax: ‘Ajax was vorig seizoen al twee keer tevreden met een punt tegen PSV’

774
0

PSV en Ajax vechten zaterdagavond onderling uit wie er met de eerste prijs van het seizoen vandaar zal gaan.

Veel meer dan prestige valt het niet te noemen en de Johan Cruijjff Schaal is in Eindhoven niet bepaald een prijs waar de aanhang voor warmloopt maar toch valt er wel degelijk veel te winnen.

Dat stelt Ronald Waterreus vast in de Podcast ‘Skiete Willy’ van Voetbal International. De oud keeper en ervaringsdeskundige als het gaat om het winnen van de schaal, vindt dat PSV zo vroeg in het seizoen moet laten zien ‘dat ze er zijn’.

‘In onze tijd vonden we dat we een vroege tik konden uitdelen. Want dat vergeten ze niet en het blijft in de rest van het seizoen wel hangen, als je zo’n wedstrijd wint, zegt Waterreus, die ook vaststelt dat PSV dit seizoen flink is opgeschoven richting Ajax.

De oud doelman kijkt daarbij ook naar vorig seizoen. ‘PSV eindigde vorig seizoen dan wel op grote afstand van Ajax maar Ajax was vorig seizoen al twee keer tevreden met een punt tegen PSV’, zegt Waterreus over de twee ontmoetingen in de competitie, die PSV inderdaad over de streep had moeten trekken.

PSV vertrok in de periode net voor én net na de eeuwwisseling steeds als winnaar uit de toen nog Amsterdam Arena, met de traditionele Johan Cruijff Schaal op zak weer naar Eindhoven. Recordwinnaar Ronald Waterreus kan het zich in gesprek met Voetbal International in de Podcast ‘Skiete Willy’, nog allemaal helder voor de geest halen.

Waterreus en Ernest Faber wonnen maar liefst zes keer de Johan Cruijff Schaal. In gesprek met Voetbal International blikt Waterreus terug op het verleden van PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. De oud doelman blikt ook vooruit en vindt dat PSV vol voor de prijs moet gaan om zo een ferme vroege tik aan Ajax uit te kunnen delen.

Ronald Waterreus zou het gezien het prestige wat op het spel staat niet begrijpen als Roger Schmidt komende zaterdag spelers rust gaat geven in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax. ‘Je speelt wel tegen Ajax. Het is ook een prestigestrijd’, aldus Waterreus, die wel kijkt naar het belang van de aanstaande Champions League wedstrijden die PSV op de agenda heeft staan.

‘Het is nog te vroeg in het seizoen om spelers nu al rust te geven’, aldus Ronald Waterreus, die daarbij ook wijst naar Mario Gotze. De Duitser is in vorm en moet minuten blijven maken om nog beter te worden, stelt Waterreus vast.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here