Home Nieuws PSV schiet niets op met uitschakeling Ajax

PSV schiet niets op met uitschakeling Ajax

18
0

Eind augustus vindt in Monaco de loting voor de groepsfase van de Champions League plaats. PSV zal deel uitmaken van pot 3 en zodoende een betere uitgangspositie hebben dan een loting vanuit pot 4. Overigens kunnen we nauwelijks spreken van een loting; de gehele procedure met uitsluitingen en regels heeft meer weg van een selectie.

De plaatsing in pot 3 heeft van doen met de uitschakeling van Olympiakos en niets met een eventuele eliminatie van Ajax. De Amsterdammers kropen in Griekenland door het oog van de naald en stonden op de rand van uitschakeling. Uitschakeling zou desastreus zijn voor het Nederlandse voetbal. Immers plaats de landskampioen zich nu nog rechtstreeks voor de Champions League maar bij het verspelen van Europese punten, zal dit snel veranderen. Mocht Ajax zich niet plaatsen voor het hoofdtoernooi, komen er gelden uit de Uefa media pot vrij, welke rechtstreeks naar PSV zullen vloeien. Het bedrag ligt om en nabij de 3 miljoen euro. Een behoorlijk bedrag en daarmee een behoorlijke meevaller.
Toch schiet PSV niets op met deze bonus. Immers kost het punten voor het Nederlandse voetbal en begrotingstechnisch kan de club niets met de eventuele 3 miljoen. PSV en daarmee ook eventueel een andere Nederlandse kampioen hebben meer baat bij structurele inkomsten uit de Champions League. Inkomsten die alleen gegenereerd kunnen blijven worden als de Nederlandse clubs goed presteren en blijven presteren in de diverse Europese competities.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here