Home Nieuws Valt er dan toch spijt waar te nemen bij Zakaria Bakkali? ‘PSV...

Valt er dan toch spijt waar te nemen bij Zakaria Bakkali? ‘PSV lang goed voor me geweest’

1206
0

Zakaria Bakkali zal normaal gesproken in het weekend van 10-11 september met zijn nieuwe club RKC Waalwijk afreizen naar Eindhoven voor de competitiewedstrijd tegen PSV in het Philips Stadion.

De inmiddels 26 jarige Belg is momenteel nog niet wedstrijdfit en mist ritme maar kan mogelijk toch minuten maken tegen PSV in het stadion dat lang goed voor hem geweest is. Hoe gaat Bakkali ontvangen worden in het Philips Stadion? Het is inmiddels alweer zeven jaar geleden dat zijn vertrek veel onrust veroorzaakte bij de club en bij de achterban.

Tot op heden was Bakkali nog geen basisspeler bij RKC en zat hij in Arnhem bij het uitduel tegen Vitesse voor het eerst op de bank, zonder in te vallen. Bakkali is in ieder geval terug op de Nederlandse velden en zoals meerdere spelers met een krasje, is RKC de club die spelers als Bakkali met open armen weet te ontvangen. Bakkali krijgt vele vragen over zijn turbulente jaren in het buitenland, waarin louter geld verdiend werd maar geen prestaties werden verrciht.

Daarover zegt de aanvaller. “Ik had wel de focus op het voetbal, maar ik had vaak last van blessures. Bij PSV, bij Valencia en bij Anderlecht. Ik had in de laatste fase bij PSV ook anderhalf jaar amper gespeeld. Het is dan heel lastig om terug te komen. Maar zo is voetbal. Soms gaat het goed en soms niet”, zegt Bakkali tegen de NOS.

Zijn keuzes waren niet de beste keuzes te noemen. “Ik ben ook niet naar stabiele clubs gegaan, had vaak te maken met verschillende trainers in korte tijd. Dat helpt ook niet. Maar dat kun je pas achteraf weten.” Gevraagd wordt of hij geen spijt heeft van zijn vertrek bij PSV omdat de club juist als redelijk stabiele club bekend staat. De vraag van de NOS wordt beantwoordt met een twijfelachtig ‘ja’. Er lijkt dan ook iets van spijt door te klinken in zijn betoog. Spijt over het vertrek uit Eindhoven en vooral de manier waarop het vertrek in gang werd gezet.

“Je weet dan ook niet hoe het loopt. Misschien was ik wel geblesseerd geraakt. Daarom heb ik ook nooit spijt van iets. Al weet ik wel dat het beter had gekund. Maar ja, zo is het leven. Ik had beter op mijn lichaam kunnen letten en me niet gek hoeven laten maken door anderen”, aldus een volwassen en rustige Zakaria Bakkali, die op korte termijn weer kennis gaat maken met het Philips Stadion. Het stadion van de club waar hij toch op een nettere en betere manier had kunnen vertrekken, lijkt hij voorzichtig uit te spreken.


Vorig artikelDe keuze voor PSV: Het belletje naar Louis van Gaal leek Gakpo van gedachten te doen veranderen
Volgend artikelIn 7 jaar slechts 96 duels en 7 doelpunten | Bakkali over Marcel Brands: ‘Gesprek met Marcel niet goed gegaan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in