Home Nieuws PSV rijgt de overwinningen aaneen maar PSV-iconen laten tegengeluid horen: ‘Niemand zegt...

PSV rijgt de overwinningen aaneen maar PSV-iconen laten tegengeluid horen: ‘Niemand zegt wat tegen Veerman’

16682
0

Het PSV van Peter Bosz rijgt de overwinningen aaneen en is fier koploper in de Eredivisie. Wel wordt het tijd voor een glorieuze overwinning in de Champions League maar dat terzijden.

Afgelopen zaterdag liet PSV opnieuw een tegenstander in de Eredivisie volstrekt kansloos maar voor de beide PSV-iconen Willy en René van de Kerkhof is dat even niet genoeg. Althans, de broers wijzen expliciet naar Joey Veerman, die volgens hen moet verbeteren.

Willy en René van de Kerkhof missen simpelweg karakter in het elftal van coach Peter Bosz. Dat vertellen de broers in gesprek met Omroep Brabant. In de podcast van de regionale omroep zijn de broers van mening dat er op dat punt nog progressie geboekt kan worden. Ze leggen dan ook wat ze bedoelen.

“Peter Bosz heeft Joey Veerman hard aangepakt en dat heeft dus gewerkt want hij speelde prima. Maar eigenlijk moeten medespelers hem corrigeren en dat soort types heeft PSV nu niet”, is Willy van mening.

Peter Bosz erkende het recent en zei tegen de media dat eraan gewerkt wordt. Bosz vertelde dat hij en zijn staf een ‘gedragsverandering’ teweeg hopen te brengen bij Veerman. “Het is juist goed als je boos bent als je wordt gewisseld”, meent René. “En wij waren ook eigenwijs”, aldus de voetbaltweeling.

De broers stellen vast dat er verbetering nodig is bij Joey Veerman. NOS-analist Pierre van Hooijdonk stelde zondagavond juist vast dat Veerman zienderogen stappen maakt. Daarbij dienen we de kanttekening te maken dat Pierre van Hooijdonk Veerman alleen op zijn voetballende kwaliteiten weet te beoordelen.

Willy en René van de Kerkhof zijn het daarmee niet mee eens en wijzen net als Ibrahim Afellay naar het doordekken en het verdedigende aspect.

“Veerman laat af en toe nog steeds zijn man lopen maar niemand zegt daar wat van. Ik heb met Sören Lerby gespeeld, die kwam gewoon op je af en schold je verrot en pakte je bij je oor als je je taak niet deed”, aldus Willy. “Dan riep hij: als jij je man laat lopen dat schop ik je voor je flikker! Zo’n type missen we nu bij PSV.”


Vorig artikelMatch of The Day ziet Fabio Silva in tranen het veld verlaten
Volgend artikelTelegraaf-analist oneens met alle kritieken en ziet potentie bij Ramalho

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in