Home Nieuws PSV richt pijlen op Davinson Sánchez | PSV-watcher wijst Stewart op Kroatische...

PSV richt pijlen op Davinson Sánchez | PSV-watcher wijst Stewart op Kroatische Serie A verdediger

10419
0

Tot op heden wisten alleen Noa Lang en Ricardo Pepi de PSV gelederen te versterken maar dat komt normaal gesproken spoedig verandering in.

Toch wijzen veel fans nog steeds dagelijks naar de defensie als linie waar dringend versterkingen nodig zijn. Er is ruimte om een enigszins grotere aankoop voor de achterhoede te realiseren maar dat betekent wel dat er van de huidige beschikbare verdedigers één of twee van de loonlijst geschrapt dienen te worden. Timo Baumgartl is onderweg naar Schalke, hoewel deze transfer nog niet volledig rond is.

Rond André Ramalho is er weinig beweging, waar Olivier Boscagli eigenlijk als basisspeler wordt gezien en een vertrek van de Fransman niet gewenst is. Volgens journalist Rik Elfrink richt PSV de pijlen op dit moment ook zeker op Tottenham Hotspur verdediger Davinson Sánchez. De Colombiaan mag vertrekken en geldt als een heuse defensieve steunpilaar. De komst van de snelle verdediger is zeer zeker gewenst.

Voormalig PSV-watcher Frank van den Muijsenberg vindt dat de club haar pijlen moet richten op kwaliteit in de achterhoede. Van den Muijsenberg denkt dat Davinson Sánchez zeker een aanwinst zou zijn voor PSV maar de Van den Muijsenberg wijst ook naar de Kroaat Martin Erlic van Serie A club Sassuolo.

“Ik zou écht gaan investeren in verdedigers en daar behoorlijk de beurs voor trekken”, zegt Van den Muijsenberg in de Heet van de Herdgang-podcast van het Eindhovens Dagblad. “Ik weet niet hoe serieus Sánchez nu is, maar dat zou ik echt toejuichen. Gewoon weer eens een verdediger die op zijn benen blijft staan. Of haal gewoon een Kroaat. Maakt niet uit wie maar haal een Kroaat”, zegt Van den Muijsenberg gekscherend maar met serieuze ondertoon.

“De topverdedigers die PSV had, met Alex, Nielsen en Stam, die bleven altijd staan”, gaat de voormalig PSV-watcher verder. “Het ziet er allemaal mooi uit bij Ramalho, met zijn wilde haren, zijn harde werken, zijn tackles en de rondvliegende pollen, maar een goede verdediger zie je nauwelijks slidings maken. Die heeft inzicht en ogen in zijn rug en aan de zijkant. Die blijft altijd staan. En volgens mij is Sánchez ook zo’n speler.”

Stadion Sassuolo

Van den Muijsenberg gaat verder: “Ik zag laatst Martin Erlic, even een tipje. Speelt bij Sassuolo en is een ontzettend rustige verdediger. Blijft altijd op zijn benen staan en hij is, volgens Transfermarkt, op te halen voor vijf miljoen euro. In de Nations League-finale was hij ook foutloos. Earnest, doe er je voordeel mee”, wijst Van den Muijsenberg naar Earnie Stewart.

PSV-watcher Rik Elfrink haakt in op de belangstelling van PSV voor Sánchez. “Ik denk dat PSV voor Davinson Sánchez gaat. Peter Bosz kent hem natuurlijk en ik denk ook dat ze een gedeelte van de opbrengst van Xavi Simons, hoe klein die ook is, gaan inzetten om zijn komst mogelijk te maken. Dat is wat ik tot voor kort heb gehoord”, aldus Elfrink.


Vorig artikelItaliaanse journalist: ‘Contract Ihattaren bij Juventus niet ontbonden’
Volgend artikelDit zei Xavi Simons in de zomer van 2022 over ‘huurconstructie’ | ‘Voor lange termijn PSV beste keuze’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in