Home Nieuws PSV rekent op fitte Donyell Malen bij start van voorbereiding

PSV rekent op fitte Donyell Malen bij start van voorbereiding

1054
0

Hoe gaat toch met Donyell Malen?

De in december zwaar geblesseerde spits is alweer enige tijd van de radar verdwenen. Maar er is in ieder geval goed nieuws te melden rond de aanvaller.

PSV gaat er namelijk vanuit dat Donyell Malen bij de start van de voorbereiding direct kan aansluiten bij de groepstraining. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Op dinsdag 21 juli staat de eerste training gepland en twee weken later wil PSV op trainingskamp gaan. Malen raakte in december zwaar geblesseerd aan zijn knie in het uitduel tegen Feyenoord en kwam sindsdien niet meer in actie. Ondanks dat de spits meerdere malen is gelinkt aan een buitenlandse transfer, lijkt hij komend seizoen gewoon in Eindhoven te blijven.

Die intentie heeft Malen ook, om verder in vertrouwde omgeving aan zijn doorbraak te werken opdat de jonge getalenteerde spits een grote toekomst tegemoet kan gaan. Interessant wordt het om te zien welke positie de spits gaat innemen want er is stevige concurrentie in de vorm van de aanwezigheid van Sam Lammers en Maxi Romero.

Daarnaast is Malen op zijn best in een rol als nummer 9 in een drie spitsen systeem waar het er momenteel alle schijn van heeft dat Schmidt met PSV in een twee spitsen systeem zal gaan spelen. Zowel Malen als Lammers kunnen ook in een dienende rol achter de spits spelen maar dat is weer minder gebruikelijk in een 4-4-2 opstelling.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here