Home Nieuws PSV reageert na 24 lichtgewonden | Zo zag het tribunedeel rond het...

PSV reageert na 24 lichtgewonden | Zo zag het tribunedeel rond het uitvak er na afloop uit: ‘Staan bekend als zeer gewelddadig’

4261
0

PSV heeft een reactie gegeven na de gebeurtenissen van dinsdagavond in Lens.

De club ‘schaamt zich diep’, stelt het in een stament en vreest bovendien voor de gevolgen vanuit de UEFA. In de rust van de wedstrijd tegen RC Lens werd het onrustig in en naast het uitvak met mogelijk alle gevolgen van dien.

“Hoewel we in contact waren met alle supportersgroepen richting deze wedstrijd, ging het mis in de rust. We steken er veel energie en tijd in om te blijven praten met supportersverenigingen en dan verstiert een kleine groep het”, zegt een woordvoerder van PSV. “We zijn nu bezig met het onderzoek in samenwerking met de Franse autoriteiten. De beelden zijn opgevraagd en als we zien wie het zijn, zullen we de daders hard aanpakken.”

In de aanloop naar de Champions League-wedstrijd was het overdag aanvankelijk rustig in Lens. Twee uur voor aanvang van het duel braken rellen uit. Daarbij raakten 24 mensen lichtgewond, meldde de Franse politie. Er is vooralsnog één aanhouding verricht. De Franse media veroordelen de rellen en schrijven zelfs over de PSV fans: ‘Staan bekend als zeer gewelddadig’.

“In de stad ging het overdag redelijk. Wel is er een incident geweest tijdens het verplaatsen naar het stadion”, zegt de PSV-woordvoerder over de gebeurtenissen van dinsdagavond. “Donderdagochtend komen alle veiligheidsmensen bij elkaar in Eindhoven, een deel zit nu nog in Frankrijk.”

Mogelijk volgt er een nieuwe straf vanuit de UEFA. “De laatste wedstrijden gingen goed, zoals het hoort te gaan”, zegt de woordvoerder van de club. “We hadden ze gewaarschuwd om zich te gedragen, ook omdat fans al een reis hebben geregeld naar Sevilla. We zeiden: verpest het niet.”

In Sevilla speelt PSV eind november de laatste groepswedstrijd in de Champions League. Mocht de UEFA opnieuw besluiten dat PSV een Europees uitduel zonder publiek moet afwerken, zijn de supporters die de reis en het verblijf al hebben geregeld de dupe.

Filmpjes van het uitvak en de schermutselingen onder de foto


Vorig artikelFranse media zien technisch superieur PSV en wijzen naar specifiek één PSV’er
Volgend artikelOpzichtige en ongefundeerde kritiek voor technische en medische staf PSV na blessure Noa Lang

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in