Home Nieuws PSV probeerde Fábio Silva al eerder te kopen van Wolverhampton

PSV probeerde Fábio Silva al eerder te kopen van Wolverhampton

2082
0

Fábio Silva heeft in de korte periode dat hij bij PSV onder contract staat al een behoorlijke indruk achtergelaten, alsmede een stempel op het elftal gedrukt.

Niet in de laatste plaats komt dat tot uiting in de resultaten van de ploeg van Ruud van Nistelrooij. Als we alleen al afgelopen week en dus afgelopen twee wedstrijden in ogenschouw nemen, kunnen we anders concluderen dat Fábio Silva matchwinner in de bekerfinale is geworden maar ook het voortouw nam in de wedstrijd tussen Sparta en PSV op Het Kasteel.

De gewonnen wedstrijd tegen de Kasteelclub is zo mogelijk nog wat belangrijker dan de gewonnen bekerfinale. Van Ajax winnen is heden ten dage immers niet meer zo’n lastige opgave. Voor PSV is tegen Ajax winnen inmiddels meer een vanzelfsprekendheid te noemen dan uitzondering. De gewenste tweede plaats veel meer positieve gevolgen dan de gewonnen bekerfinale. Bovendien heeft de eventuele tweede plaats veel meer invloed op de nabije toekomst van de club dan de gewonnen bekerfinale.

Niemand minder dan Fábio Silva brak voor PSV de ban tegen Sparta. Door goed voorbereidend werk van de jonge Portugees, kon El Ghazi eenvoudig afwerken. Wellicht wat ver gezocht maar ergens kan de actie van Silva op de rechterkant ook als gevolg hebben dat de Portugees nog een jaar extra voor PSV zal gaan spelen. Champions League komt mede door zijn inbreng op Het Kasteel wel erg dichtbij. PSV heeft nu eenmaal meer slagkracht met de groepsfase van het miljardenbal in zicht en andersom geldt de wisselwerking dat spelers juist besluiten te willen blijven spelen voor een club die deelnemer is aan de Champions League.

‘Silva staat volgens bronnen en informanten wel absoluut open voor een jaar extra bij PSV, zeker als de Champions League-voorrondes worden gehaald’, klinkt het vanuit het Eindhovens Dagblad. De krant weet ook te melden dat PSV ‘volgens betrokkenen’ al eerder geprobeerd om Silva te kopen van de Engelse club. PSV kreeg een nee en stuitte op ‘onwil’ bij Wolverhampton, dat op dit moment niets lijkt te voelen voor een verkoop van de gewilde spits met potentie.

Naast PSV zouden ook clubs uit Italië, Spanje, Engeland en Turkije zich onlangs voor een huurtransfer hebben gemeld bij Wolverhampton.


Vorig artikelBevestiging: Noa Lang aangeboden bij PSV
Volgend artikelJi-Sung Park over zijn beste seizoen ooit: ‘Het Philips Stadion is mijn thuis’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in