Home Nieuws PSV – PEC een goede leerschool om in Amsterdam efficiënter voor de...

PSV – PEC een goede leerschool om in Amsterdam efficiënter voor de dag te komen

418
0

PSV herstelde zich erg laat in de wedstrijd van de vroeg opgelopen achterstand. Maar de drie punten waren uiteraard dik verdiend.

Toch dienen er lessen te worden getrokken uit de winstpartij tegen PEC Zwolle. Roger Schmidt klaagde na afloop over inefficiëntie aan PSV zijde. Met de wedstrijd tegen Ajax op de agenda moet het besef daar zijn dat de kansen beter benut moeten gaan worden. Enkele maanden geleden wist PSV in de Johan Cruijff Arena juist wel effectief met de kansen om te springen.


Terug naar PSV – PEC. In de laatste tien minuten wist PSV de een 0-1 achterstand om te draaien tegen PEC Zwolle. Daardoor blijven de Eindhovenaren Ajax volgen op één punt achterstand. Aankomende zondag staat de topper Ajax-PSV op programma in de Johan Cruijf Arena. Eerst moet PSV aan de bak in de Europa league. Het Franse AS Monaco komt donderdag op bezoek in het Phillips Stadion.

Trainer Roger Schmidt zei na afloop dat zijn ploeg goed speelde. ,,We waren duidelijk het betere team. We creëerden een heleboel kansen en hadden veel balbezit. Maar het was moeilijk voor ons om te scoren. We hadden geduld nodig, net als de vorige wedstrijd tegen Sparta Rotterdam. We waren niet effectief genoeg,” zei hij voor de camera van ESPN. ,,Soms is de eerste wedstrijd na een interlandbrak iets moeilijker. Als we scoorden in het begin zou het misschien een makkelijke wedstrijd kunnen worden.”

Aanvaller Cody Gakpo zei voor de camera’s van dezelfde ESPN: ,,We hadden het beter kunnen uitspelen, maar we hadden ook pech. Als de kansen er in gaan zijn we allemaal heel creatief en als ze er niet in gaan is het een beetje bagger. We moeten ervoor zorgen dat we de tegenstander in de toekomst eerder stuk spelen, zodat zij achter de feiten aan moeten lopen. Het tempo was te laag.” Schmidt sluit zich daarbij aan. ,,Natuurlijk. Maar het meest belangrijke is dat je wint, en dat deden we.”

PSV en Ajax trappen volgende week zondag namiddag af om met elkaar de strijd om de koppositie aan te gaan. De feiten liggen erg simpel: de winnaar is koploper.