PSV overtuigt opnieuw en wint afgetekend van Olympiakos

52
0

PSV heeft op het terrein van UDI’19/CSU een ruime oefenzege geboekt tegen het Griekse Olympiakos Piraeus.

Het in eerste instantie gepasseerde kampioensduo Isimat en Schwaab had zelfs nog een groot aandeel in één van de doelpunten. De ploeg van Mark van Bommel wist met liefst 4-0 te winnen. Dat terwijl het tot de 68e minuut nog 0-0 stond. PSV wist na de zege op de Turken van Galatasaray dus opnieuw te overtuigen.

Het duurde even voordat het duel in Uden op gang kwam, omdat beide ploegen een vrij matte indruk maakten. PSV kreeg naar mate de eerste helft vorderde meer grip op de wedstrijd en kreeg ook enkele kansen, maar de bal ging er niet in.

Vlak voor rust moest PSV noodgedwongen wisselen toen Denzel Dumfries geblesseerd naar de kant moest. De rechtsback leek last te hebben van een spier in zijn bovenbeen en werd vervangen door Jordan Teze.

Na rust begon Olympiakos feller aan het duel en de Grieken kregen ook enkele mogelijkheden om de score te openen. Scoren lukte het Olympiakos echter niet. In de 68e minuut gebeurde dat aan de overkant wel toen Luuk de Jong een uitstekende voorzet van Gaston Pereiro wist binnen te koppen.

PSV bleef jagen op meer en dat leidde een paar minuten later al tot de tweede treffer van De Jong na een voorzet van Jordan Teze. Daniel Schwaab zorgde vervolgens voor 3-0 vanuit een corner nadat Nicolas Isimat-Mirin de bal verlengde.

De laatste treffer kwam van de voet van Donyell Malen. De vleugelaanvaller veroverde rond de middenlijn zelf de bal en was zijn tegenstander veel te snel af waardoor hij alleen op de keeper af kon. Het leek voor PSV zelfs nog mooier te worden toen invaller Joël Piroe de bal kreeg. De spits schoot echter hard tegen de lat.

Vorig artikelMark van Bommel duidelijk: ‘We gaan Bergwijn niet verkopen’