Home Nieuws PSV overtreft alle verwachtingen van Mwene: ‘De liefde en passie die de...

PSV overtreft alle verwachtingen van Mwene: ‘De liefde en passie die de stad voor PSV heeft is uniek’

891
0

Philipp Mwene is blij dat hij dit seizoen bij PSV speelt. De Oostenrijker geniet volop van zijn periode bij PSV en in Eindhoven.

In gesprek met PSV TV zegt de multifunctionele verdediger dat de club en de stad hem zeer goed bevallen. De Oostenrijkse back spreekt vol lof over Eindhoven en de Eredivisie. Al zijn verwachtingen zijn naar eigen zeggen overtroffen sinds zijn komst afgelopen zomer. Mwene vindt het niveau van de Eredivisie zeer acceptabel en zegt dat er veel weerstand is in de competitie.

Mwene kwam op voorspraak van Schmidt over van de Duitse club FSV Mainz 05 en heeft inmiddels meermaals zijn waarde bewezen voor PSV. Aan de bal kan Mwene nog stappen maken maar verder heeft de back zeker zijn meerwaarde gehad voor PSV. De verdediger is met name ook onder de indruk van de PSV fans die de club massaal steunen. De support doet veel met het team, stelde de back al eerder vast.

“Wanneer je hier komt, heb je bepaalde verwachtingen. Het was nog beter dan ik van tevoren verwachtte. De liefde en de passie dat de stad voor PSV heeft is echt uniek. Ik houd ervan om voor een club te spelen waar de hele stad achter het team staat.” De steun van de fans geven hem het juiste gevoel om bij een nieuwe club meteen van waarde te zijn. De Oostenrijker had wat aanpassingstijd nodig, gaf hij ook eerder al aan. “Het is hier heel technisch. We moeten kansen creëren door echt te voetballen. Dat is het grootste verschil. Maar ik denk ook dat ik een bepaalde energie, bereidheid en moed in het team kan brengen door wat ik in Duitsland heb geleerd”, is Mwene van mening.

Mwene heeft inmiddels zo zijn meerwaarde voor PSV want de Oostenrijker speelde al 33 wedstrijden voor PSV. Hij scoorde drie goals en gaf drie assists. Het contract van Mwene loopt door tot medio 2024.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here