Home Nieuws PSV over besluit KNVB: ‘We zijn compleet verrast’

PSV over besluit KNVB: ‘We zijn compleet verrast’

299
0

Plots was daar dinsdagmiddag een grote verrassing met het nieuws over het toelaten van supporters in de laatste wedstrijden van het lopende seizoen.

Commercieel directeur Frans Janssen van PSV heeft tegenover het Eindhovens Dagblad aangegeven blij te zijn dat er tegen FC Groningen weer supporters in het Philips Stadion mogen zijn.


De club was echter wel verrast door de mededeling vanuit de overheid. “Vooropgesteld, het is hartstikke mooi dat het weer kan. Alleen is er voorafgaand aan dit besluit geen enkel overleg met ons geweest, dus op dit moment is weinig te zeggen hoe we het gaan organiseren”, aldus Janssen. “Daarop zijn we gewoon nog niet voorbereid, moet ik in alle eerlijkheid zeggen.”

Tegen FC Groningen mogen 4.000 supporters aanwezig zijn in het stadion. “Wij werden vanmiddag compleet overvallen door het bericht”, zo geeft Janssen aan. “We hebben bijvoorbeeld gelezen dat mensen maximaal 24 uur van tevoren getest moeten zijn, maar het is onduidelijk wie daarvoor nou verantwoordelijk is en wie daarop toeziet. Wordt dat de KNVB? Is het PSV zelf? Wie we van onze supporters kunnen uitnodigen, weet ik nog helemaal niet. We hebben 26.000 seizoenkaarthouders, die we allemaal enorm waarderen. Of er bijvoorbeeld bubbels zijn in het stadion weten we ook niet.”

Het duel tegen de Groningers begint op 24 april om 20:00 uur, terwijl er op dit moment nog een avondklok van kracht is om 22:00 uur. Dat zorgt voor vraagtekens op de burelen van het Philips Stadion.

“Het lijkt erop dat dit heel snel is besloten, waarbij de clubs nog niet geïnformeerd zijn”, zegt de commercieel directeur van de club daarover.