Home Nieuws PSV optimistisch over tekorten: ‘De schade lijkt voor ons minder groot te...

PSV optimistisch over tekorten: ‘De schade lijkt voor ons minder groot te worden’

704
0

De schade voor PSV lijkt mee te vallen wat de Corona crisis aangaat.

De club is voorzichtig optimistisch over de impact van de coronacrisis op de financiële situatie van de club. Volgens algemeen directeur Toon Gerbrands is er geen sprake van het doemscenario wat eerder geschetst werd.

In dat scenario zou PSV op jaarbasis 30 miljoen euro verliezen op een begroting van 70 miljoen euro. “De schade lijkt voor ons minder groot te worden dan het slechtste scenario dat we eerder hebben gemeld”, zegt Gerbrands donderdag tegen het Eindhovens Dagblad. “Per maand kunnen de prognoses nog enorm veranderen, merken we. Daarom is het belangrijk om voorzichtig te blijven.”

Dat de schade mee lijkt te vallen, is volgens Gerbrands te danken aan fans en sponsors. die zeer trouw en loyaal waren. “Onze supporters en sponsoren blijken nog loyaler en trouwer dan we al dachten”, aldus de directeur. PSV verkocht hetzelfde aantal seizoenkaarten als vorig jaar. “Als club hebben we wel een aantal kortingen gegeven, waardoor niet helemaal hetzelfde bedrag binnenkomt. Het blijft als een paal boven water staan dat onze supporters PSV massaal hebben gesteund. Datzelfde geldt voor de sponsoren, waarvan een aantal het moeilijk had en heeft. Vrienden leer je kennen in moeilijke tijden, zo is opnieuw gebleken”, aldus Toon Gerbrands.


Vorig artikelMarcel Brands nog altijd in de weer met PSV: ‘Het was soms pijnlijk te volgen’
Volgend artikelPSV rekent op fitte Donyell Malen bij start van voorbereiding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in