Home Nieuws PSV op schema voor 10 nederlagen in Eredivisie, De Mos hard: ‘Einde...

PSV op schema voor 10 nederlagen in Eredivisie, De Mos hard: ‘Einde Obispo, direct wisselen’

1602
0

De competitie is inmiddels voor één derde deel afgewerkt en PSV is nog in de running voor alle prijzen. De club kan nog landskampioen worden, de gewonnen KNVB beker verdedigen én opnieuw veroveren en in Europa alle successen behalen.

Of het er van gaat komen, valt nog te bezien want de ploeg van Ruud van Nistelrooij presteert labiel. Althans, niet stabiel. Goede wedstrijden worden afgewisseld met hopeloze uitbeurten bij clubs en in stadions waar normaal gesproken gewoon gewonnen moet worden. Na tien wedstrijden heeft PSV in de competitie al drie keer verloren en niet op bezoek in Alkmaar, Rotterdam of Amsterdam maar in Enschede, Leeuwarden en Groningen. Een bijkomend voordeel is dat PSV’s concurrenten geen haar beter persteren en net zo labiel ogen en door de Eredivisie lopen als PSV dat doet.

De stabiliteit zou zo snel als mogelijk is, terug moeten keren om de niet indrukwekkende koploper aan het wankelen te krijgen en aan het einde van di seizoen af te wisselen als landskampioen. Daartoe is het noodzakelijk dat Ruud van Nistelrooij gaat ingrijpen en wel te beginnen in de achterhoede. Armando Obispo fan Aad de Mos lijkt ook afgestapt te zijn van zijn geloof Obispo de hemel in te prijzen.

“Het is geen Philips Speeltuin Vereniging”, zegt De Mos maandagochtend tegen de regionale krant. “Het is geen speeltuin bij PSV, het is topsportklimaat. Dit kan niet langer.” De Mos is voor hard ingrijpen en had Obispo direct na diens fout gewisseld, zoals hij dat eerder ook deed bij Ramalho. “PSV kan niet zonder Érick Gutiérrez en Jarrad Branthwaite. Philipp Max is afgeschreven sinds de terugkeer van Mauro Júnior”, aldus de Mos.

De Mos adviseert Ruud van Nistelrooij voor de komende week, waarin PSV donderdag Arsenal treft en drie dagen later NEC hard in te grijpen in met name de achterhoede: “Het is heel simpel: Benítez, Mwene, Branthwaite, Ramalho, Mauro”, somt hij de achterhoede op. “Het is zonde, dat je met dit middenveld en deze aanval de deksel op de neus krijgt”, aldus een kritische Aad de Mos.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here