Home Nieuws PSV in Sittard op jacht naar 3 punten maar Guus Hiddink ziet...

PSV in Sittard op jacht naar 3 punten maar Guus Hiddink ziet het verschil groter worden

2453
0

Na de midweekse Europa League wedstrijd tegen AS Monao speelt PSV zondagmiddag tegen Fortuna Sittard.

De ploeg uit Sittard staat op de zestiende plaats met negen punten en staat onder leiding van Sjors Ultee. Fortuna is ook ook de tegenstander van PSV in de KNVB-beker.

Roger Schmidt is op zijn hoede in aanloop naar de wedstrijd. “Alle teams hebben thuis meer vertrouwen. Ook het support vanuit de fans in het stadion helpt mee. We weten dat uitduels gevaarlijk zijn, dus we moeten er vanaf het begin sterk ingaan. Het is een belangrijke wedstrijd voor ons. We hebben drie punten nodig.”

Oud-PSV trainer Guus Hiddink ziet het verschil met Ajax groter worden. “Je hebt het liefst net als in Engeland dat veel ploegen mee strijden om de titel,” vertelt hij tegen Voetbal International.

“Dat zal niet zo snel meer gebeuren. Wanneer je daar als trainer of bestuurder middenin zit, is het mogelijk dat aan te passen. Dat weet ik nog wel van de periode-PSV in de jaren tachtig. We wisten in februari dat we kampioen waren. Dan dender je lekker door. Heerlijk. Maar voor de competitie en de mensen die niet direct betrokken zijn, is dat natuurlijk niet aantrekkelijk.”

De vraag is over wie Roger Schmidt in Sittard weer kan beschikken. Tegen de Monegasken was het lijstje met afwezigen nogal groot.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here