Home Nieuws PSV ontvangt Sparta Rotterdam, kunnen en mogen we spektakel verwachten?

PSV ontvangt Sparta Rotterdam, kunnen en mogen we spektakel verwachten?

693
0

PSV krijgt zondagavond Sparta Rotterdam op bezoek in de achtste speelronde van de Eredivisie.

Kunnen de fans in een afgeladen vol Philips Stadion eindelijk weer eens spektakel van de ploeg verwachten in de vorm van een klinkende overwinning met minimaal 4 doelpunten en geen tegentreffers?

PSV moet het in ieder geval nog steeds stellen zonder Noni Madueke en Davy Pröpper. Beide spelers zijn nog niet fit genoeg.

Een groep PSV-supporters boycot het duel, omdat zij het niet eens zijn met het aanvangstijdstip van 20:00 uur op zondagavond. Maandagochtend wordt de meesten immers op het werk verwacht. De KNVB besloot dat duels om 20:00 uur op zondagavond gewoon kunnen worden afgewerkt. Naar verachting gaat het om honderden supporters die er niet bij zullen zijn. In veel landen (in Zuid-Europa) is zondagavond een normale voetbalavond.

De ploeg van Roger Schmidt had het vorig seizoen twee keer lastig met de oudste club uit het betaalde voetbal. De trainer zei het volgende op de persconferentie over duel tegen Sparta:,,Makkelijke duels in de Eredivisie bestaan niet. Daarom moeten we geconcentreerd, geduldig en georganiseerd blijven. In de wedstrijd tegen Graz hadden we bijna voortdurend de zaken onder controle, op een fase na de rust na. We hebben daarna goed onze momenten gebruikt en willen dat zondag tegen Sparta weer doen. Het is een ploeg met fysieke sterke spelers.

Hij vervolgt: Soms heb je ups en downs in een seizoen. In mijn ogen speelden we maar één wedstrijd echt ruim onder ons normale niveau. Dat was tegen Feyenoord. Tegen Willem II speelden we een goede wedstrijd, maar waren we ongelukkig. Tegen Graz hadden we na de 2-0 het duel niet doodgemaakt en blijkt dat een standaardsituatie de boel weer kan veranderen. Daardoor vonden zij tijdelijk een tweede adem en werd het tien minuten moeilijk.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here