Home Nieuws Steven Bergwijn over Ajax – PSV: ‘Ik heb daar lang gespeeld’

Steven Bergwijn over Ajax – PSV: ‘Ik heb daar lang gespeeld’

1614
0

Eind deze maand staat voor PSV de eerste serieuze test op de agenda. PSV zal als bekerwinnaar afreizen naar Amsterdam.

In de Johan Cruijff Arena strijden Ajax en PSV om de Johan Cruijff Schaal. De landskampioen tegen de bekerwinnaar. In de Arena zal PSV een oude bekende treffen in de persoon van Steven Bergwijn. Bergwijn wist deze week zijn transfer van Tottenham Hotspur naar Ajax af te ronden. De Amsterdamse club gaat een gigantische transfersom van ruim 31 miljoen euro betalen.

We kunnen de miljoenentransfer gerust als een ‘paniekaankoop’ bestempelen. Waarom? In Amsterdam bestaat immers een enorm salarishuis en dat dient in stand te worden gehouden. Op de burelen van de Amsterdamse club zal men gedacht hebben dat Bergwijn een sleutel tot de eerste dan wel tweede plaats op de ranglijst van de Eredivisie kan betekenen en dat is nu net weer goed genoeg voor vele miljoenen aan Champions League inkomsten. Inkomsten die Ajax niet mag verdienen maar moet verdienen om de eigenlijk te grote broek te kunnen blijven dragen.

Tegelijk is Steven Bergwijn de speler die in 2019 zei niet terug naar Ajax te willen omdat PSV te veel in zijn hart zit. ‘Hoogstwaarschijnlijk’, zei Bergwijn er nog bij. Dat dan weer wel. Bergwijn is ook de speler die herhaaldelijk op sociale media zijn nieuwe werkgever uit Amsterdam te kakken zette met filmpjes over de late uitschakeling tegen Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions League. Bergwijn herhaalde meermaals te hebben genoten van de exit van Ajax in blessuretijd. Dat de transfer naar Ajax meer een verstandshuwelijk betreft blijkt wel uit de woorden van Bergwijn na zijn presentatie in Amsterdam.

Bergwijn werd gevraagd hoe hij naar de komende wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal Ajax – PSV kijkt. Het antwoord is best veelzeggend. Het betreft het antwoord van een broodvoetballer, die nu eenmaal wil spelen en daar kunnen we hem geen ongelijk in geven. ‘Hoe ik die wedstrijd zie? Als iedere andere wedstrijd. Ik heb daar lang gespeeld, maar ben nu hier en speel voor Ajax. We gaan er vol op’, aldus Steven Bergwijn, die PSV ook nog eens een dikke miljoen euro rijker maakt.

PSV heeft namelijk recht op een opleidingsvergoeding van ruim 1,1 miljoen euro, waardoor Steven Bergwijn PSV in zijn totaliteit bijna 33 miljoen euro opgeleverd heeft. In de winterstop van 2020 werd Bergwijn voor 31 miljoen euro van PSV naar Spurs getransfereerd.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here