Home Nieuws PSV ontvangt PEC Zwolle en moet stilaan ook aan het doelsaldo gaan...

PSV ontvangt PEC Zwolle en moet stilaan ook aan het doelsaldo gaan denken

495
0

PSV ontvangt zaterdagavond PEC Zwolle in het eigen Philips Stadion.

Het betreft een wedstrijd om met een goed gevoel naar AS Monaco en Ajax toe te werken maar het betreft tevens een wedstrijd waarbij er aan het doelsaldo gewerkt kan gaan worden. PSV heeft immers door het minder doelsaldo eigenlijk twee punten minder dan koploper Ajax, die zeker wel in de nek gehijgd worden door Schmidt en zijn mannen.


Het is niet denigrerend bedoeld maar PEC Zwolle is heden ten dagen een tegenstander die bij PSV één en ander moet gaan losmaken als we naar het doelsaldo gaan kijken. Het zou de spitsen Zahavi en Vinicius moeten prikkelen erop los te gaan scoren tegen de club uit Zwolle.

Na een week interlandvoetbal moet de kop weer om voor PSV. Zaterdagavond komt het PEC Zwolle van Art Langeler op bezoek in Eindhoven. Met de Zwollenaren gaat het niet goed. Ze staan op de achttiende plaats met slechts één schamel puntje uit acht wedstrijden.

Bij PSV is Cody Gakpo gewoon van de partij. De aanvaller liep bij het Nederlands elftal een hoofdblessure op. Ook Noni Madueke is terug, net als Davy Pröpper. Laatstgenoemde was in staat volledig mee te trainen.

Langeler is geen onbekende bij PSV. Van 2013 tot en met 2017 was hij hoofd jeugdopleidingen bij de club. Ook middenvelder Ryan Thomas kent de Zwollenaren goed. Hij speelde vijf seizoenen voor PEC. Maar helaas voor Thomas is hij niet van de partij vanwege een lichte knieblessure. Ook Ritsu Doan is niet bij de wedstrijdselectie door een lichte knieblessure.

De Japanner liep deze op tijdens de interlandperiode met Japan. Op de persconferentie ging het ook al over de wedstrijd van Ajax volgende week. Roger Schmidt vindt dat Ajax een voordeel heeft voor de topper in de Arena omdat de Amsterdammers twee dagen meer rust hebben.

Verder heeft de Duitse coach respect voor PEC Zwolle. Volgens hem kregen de Zwollenaren niet altijd wat ze verdienden. “Ze spelen dapper en hebben kwaliteiten”, aldus Roger Schmidt.