Home Nieuws PSV ontvangt opnieuw geldboete van KNVB | straf voor wangedrag in Lens...

PSV ontvangt opnieuw geldboete van KNVB | straf voor wangedrag in Lens nog niet bekend

1094
0

De KNVB heeft PSV een geldboete opgelegd.

De club moet een bedrag van 10.000 euro betalen vanwege ‘wanordelijkheden’ van de eigen aanhang tijdens de Johan Cruijff Schaal begin augustus.

Meerdere fans klommen in en vernielden de veiligheidsnetten rond het bezoekersvak waarbij ook materialen in het thuisvak terecht kwamen. Op beelden is te zien dat een buis van de netten door de fans in een familievak van Feyenoord werd gegooid.

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat supporters van de club zich hebben misdragen. Vorige maand toonden zij zich nog van hun meest slechte kant tijdens het bezoek aan RC Lens.

Een deel van de Eindhovense supporters die in Lens aanwezig waren kregen enkele uren voor de wedstrijd te maken met rellen.

Supporters van PSV en Lens geraakten in de buurt van het stadion slaags met elkaar. De Franse politie is tussenbeide gekomen en greep in met gebruik van wapenstokken, paarden en traangas. Er werd over en weer met vuurwerk gegooid.

De ongeregeldheden begonnen toen PSV-supporters onder begeleiding van de politie vanuit de binnenstad naar het stadion Bollaert-Delelis trokken.

In de rust van de Champions League-wedstrijd lieten PSV-fans zich opnieuw van hun slechtste kant zien, zo concludeerden diverse aanwezige journalisten in het stadion. Onder meer uit beelden in handen van Rik Elfrink bleek dat supporters het thuispubliek aanvielen met stoelen en vuurwerk.

Jeroen Kapteijns van De Telegraaf deed op X verslag van de verhitte situatie in het Stade Bollaert-Delelis. “In de rust is het onrustig op tribune. Er wordt met vuurwerk en stoeltjes gegooid vanuit het uitvak.”

PSV-fans misdroegen zich vorig jaar ook al op bezoek bij Arsenal. Dat kwam de Eindhovenaren op een uitwedstrijd zonder publiek te staan en een geldboete. PSV moet nu vrezen voor een nieuwe straf. “Degenen die al voor Sevilla hebben geboekt kunnen alvast annuleren”, waarschuwde Kapteijns dinsdagavond al.


Vorig artikelAjax-fan redde leven van PSV’er: ‘Hij lag op een bankje en deed helemaal niks meer’
Volgend artikelKNVB stelt veelbekritiseerde scheids voor Heracles – PSV aan: ‘Wat een idioot zeg!’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in