Home Nieuws PSV ontvangt minder dan 6 miljoen euro, deel gaat naar Xavi Simons...

PSV ontvangt minder dan 6 miljoen euro, deel gaat naar Xavi Simons | Beeldvorming rond Simons keert zich niet ten goede

1221
0

De directie van Paris Saint-Germain blijft informatie lekken naar de media. Dat kunnen we na nieuwe details vanuit Frankrijk gerust concluderen.

Dat Paris Saint-Germain door de jaren heen een foute club te noemen is, zal niemand verbazen maar de club acteert ook vals te zijn. Vorig jaar rond deze tijd maakte PSV bekend dat Simons overgenomen werd van Paris Saint-Germain en dat er sprake zou zijn van een directe koop zonder terugkoopclausules. PSV vergalopeerde zich meteen want John de Jong stond tegenover de NOS glashard te liegen.

Details uit het contract tussen PSV en Simons werden bewust door Paris Saint-Germain gelekt en daar lijkt de club uit Parijs ‘gewoon’ mee door te gaan want het gezaghebbende L’Équipe meldt maandagmorgen dat PSV geen 6 miljoen euro zal gaan ontvangen voor Xavi Simons maar ‘slechts’ vier miljoen euro. De resterende twee miljoen euro gaat naar de speler zelf en naar zijn zaakwaarnemer. Of dat deel naar de nieuwe zaakwaarnemer van Simons gaat of de vorige zaakwaarnemer, het kantoor van de overleden Mino Raiola, is niet bekend.

PSV maakte zondagochtend bekend dat Simons terugkeert naar Paris Saint-Germain. De Franse club lichtte de terugkoopclausule en Simons besloot daar alsnog op in te gaan. Met name de laatste dagen begon Paris Saint-Germain met miljoenen te strooien.

PSV zal dus vier miljoen euro gaan ontvangen en en de overige twee miljoen is voor Simons en zijn management, aldus L’Équipe. Die informatie is vermoedelijk ook gelekt door de directie van de club uit Parijs. De lijntjes naar met name Le Parisien en L’Équipe zijn kort te noemen. Beide media zitten wat dat betreft ‘bovenop’ de club uit Parijs.

Vaak worden deze lijntjes bewust kort gehouden om eigen falen te maskeren. Door veel informatie uit de contracten te verspreiden, richten de media in Frankrijk de aandacht juist op PSV. Rond de transfer van Simons naar PSV kreeg de Franse club veel kritiek te verwerken omdat het Simons achteloos had laten vertrekken uit Parijs.

Alle ontwikkelingen van de afgelopen dagen, doet de beeldvorming rond Xavi Simons weinig goeds. Vele PSV fans blijken al helemaal ‘klaar’ te zijn met de eerder zo populaire aanvaller. De door L’Équipe gepubliceerde details over de transfersom die deels ook voor Xavi Simons zou zijn, zal de beeldvorming rond Xavi Simons in Nederland niet ten goede keren.

De verwachting is dat Simons volgend seizoen op huurbasis uitkomt voor RB Leipzig. Maandag om 14.00 uur wordt er meer duidelijk over de toekomst van Xavi Simons. Simons speelde 49 wedstrijden voor PSV. Daarin kwam hij 19 keer tot scoren en gaf hij 9 assists. Zaterdag kwam hij nog in actie in het oefenduel met FC Blau-Weiss Linz.


Vorig artikelVan Sánchez tot Sambo | PSV wil nog vijf versterkingen binnenhalen en opent gesprekken met De Ketelaere
Volgend artikelJohn de Jong heeft gelogen | Voormalig td krijgt er flink van langs op sociale media

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in