Home Nieuws PSV ontvangt 1,1 miljoen euro voor transfer Memphis naar Barcelona; PSV incasseert...

PSV ontvangt 1,1 miljoen euro voor transfer Memphis naar Barcelona; PSV incasseert meer dan United en Lyon

1252
0

PSV gaat flink profiteert van de miljoenentransfer die Memphis Depay naar FC Barcelona gaat maken.

De verwachting is dat de transfer later deze week zal worden afgerond, waarna PSV een mooi bedrag vanuit Lyon zal gaan ontvangen voor ‘kind van de club’ Memphis Depay.
Memphis maakte in 2015 voor 34 miljoen euro de overstap van PSV naar Manchester United, waar hij niet helemaal uit de verf wist te komen.

Volgens het Eindhovens Dagblad krijgt PSV 3,75% van elke transfersom voor Memphis. De Telegraaf meldde dat Memphis voor 30 miljoen naar Barcelona gaat. Dat bedrag is als volgt opgebouwd: 25 miljoen wordt nu overgemaakt, vijf miljoen na dit seizoen. Daar kan nog twee miljoen aan bonussen bijkomen, is de verwachting.

Mocht de transfersom inderdaad uitkomen op 30 miljoen euro, dan incasseert PSV ruim 1,1 miljoen euro. Het is een optelsom geworden wat de inkomsten rond Depay voor PSV aangaan. De club die hem op wist te leiden, kreeg in 2017 al 600.000 euro overgemaakt, nadat Memphis voor zestien miljoen de overstap van Manchester United naar Lyon maakte. Contractuele afspraken liggen hier aan ten grondslag.

PSV schonk Memphis later zijn eigen wall in het Philips Stadion. (zie foto) Depay droomde ervan om de beste speler van PSV te worden en zo geschiedde. Nu gaat de Moordrechter én PSV icoon spelen voor FC Barcelona en brengt hij PSV nog eens 1,1 miljoen euro in het laatje, waarmee de totale inkomsten voor PSV bijna 36 miljoen euro zullen gaan bedragen. Zo kunnen we concluderen dat PSV meer weet te incasseren voor Memphis Depay dan Manchester United vanuit Lyon incasseerde en Lyon op haar beurt weer van FC Barcelona gaat incasseren.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here