Home Nieuws ‘PSV onderzoekt mogelijkheden uitbreiding stadion; club wil uiterlijk in 2030 derde ster...

‘PSV onderzoekt mogelijkheden uitbreiding stadion; club wil uiterlijk in 2030 derde ster op het shirt’

125
0

PSV heeft richting eind september inmiddels een stevig bok wedstrijden achter de rug. Het betroffen weliswaar een groot aantal thuiswedstrijden maar voor VI aanleiding een voorzichtige balans op te maken.

‘PSV groeit zienderogen’, zo luidt de kop van de Voetbal International artikel over de staat van het huidige PSV. Het weekblad stelt bij monde van PSV watcher Reon Boeringa vast dat PSV in Het Philips Stadion vrijwel onverslaanbaar is. De laatste wedstrijd die werd verloren dateert alweer van 3 jaar geleden. Feyenoord stond de gehele wedstrijd met de rug tegen de muur maar wist via een ‘lucky shot’ van Botteghin in de 83e minuut te scoren. Geen enkele andere Eredivisieclub wist na september 2016 nog 3 punten te veroveren in bastion en fort Philips Stadion.

Boeringa en VI kijken in het artikel ook naar het ‘fort’ wat PSV bestiert aan de Frederiklaan. Het typische Engelse voetbalstadion staat bol van de tradities en ook de wijk rond het stadion ademt traditie uit, stelt Boeringa namens VI.

Het weekblad weet tevens te melden dat de club denkt aan uitbreiding van het stadion. Het Eindhovens Dagblad maakte vorige week al melding van het feit dat de club samen met de zogenaamde Brainport Eindhoven onderzoekt of het gewenste congrescentrum in het Philips Stadion kan worden gehuisvest. Daarbij werd geopperd dat de Noord-Tribune aan de spoorzijde een flinke metamorfose zou moeten ondergaan ten einde de grote congresbehoefte onder het bedrijfsleven in de Brainport te gaan benutten.

Toch lijkt de club ook te denken aan uitbreiding van de tribunecapaciteit, zo meldt VI in het artikel. ‘Wil PSV de capaciteit van het Philips Stadion in de toekomst nog verder opschroeven, zal het opnieuw creatief moeten zijn. Onderzoeken naar de mogelijkheden zijn gaande. Zeker is inmiddels wel dat de toekomst van PSV op dezelfde plek ligt als zijn historie: aan de Frederiklaan 10A, hartje Eindhoven’, weet Voetbal International.

PSV en de fans denken ook voorzichtig al aan de zogenaamde derde ster op het shirt. Voor iedere 10 behaalde kampioenschappen staat immers een ster. VI meldt dat de club aast op de derde ster op het shirt en dit uiterlijk in 2030 gerealiseerd zou moeten zijn. Het is een ambitieuze maar zeker geen ondenkbare doelstelling. De club verovert immers welhaast gemiddeld eens per twee jaar één landstitel wat de afgelopen twee decennia aangaan.

Van de laatste twintig titels in de vaderlandse hoogste voetbalklasse, verdeelden PSV en Ajax er onderling zeventien. Van de laatste vijf kampioenschappen behaalde PSV er drie. De doelstelling nu is dan ook helder: ‘De club wil uiterlijk in 2030 de derde kampioensster op het shirt. De teller staat nu op 24 titels, dus dat betekent dat PSV van de komende elf kampioenschappen er minimaal zes moet behalen’, schrijft Voetbal International.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here