Home Nieuws PSV onderweg naar kraker in Londen maar ook Belgische media wijzen naar...

PSV onderweg naar kraker in Londen maar ook Belgische media wijzen naar ‘gênant’ penalty-moment

1255
0

PSV heeft de pijlen inmiddels gericht op de kraker in het Emirates Stadium in Londen maar er wordt nog wel teruggekeken op de wedstrijd tegen NEC. Althans, door een aantal media, waaronder Het Gazet van Antwepen.

De strafschop van zaterdagavond en alles daaromheen, deed best wat stof opwaaien. Trainer Bosz sprak na afloop zelfs over een ‘gênant’ moment maar was het echt zo erg? Nee, het viel reuze mee eigenlijk. Enige consternatie over een strafschop in een toch al gewonnen wedstrijd is niet zo erg als het deed voorkomen. Net na de wedstrijd noemde Bosz het nog een raar moment en gebruikte de trainer het woord ‘gênant’. Wat gebeurde er ook alweer?

Drie aanvallers verzamelden zich bij de strafschopstip om de bal op te eisen. Uiteindelijk mocht Pepi na ingrijpen van aanvoerder André Ramalho vanaf 11 meter aanleggen. Normaal gesproken neemt Luuk de Jong de penalty’s bij PSV, maar de spits was al gewisseld. En dus golden de regels van Bosz, die door Ramalho op de juiste manier werden uitgevoerd. Bosz was blij met het optreden van zijn reserve-aanvoerder.

“Het is altijd een beetje gênant wanneer een speler met een bal in zijn hand staat en hem niet wil afgeven. Zo leek het althans”, zei Bosz na afloop. “Pepi was gewoon de aangewezen man. Hij is de nummer twee op de lijst na De Jong. Onze spitsen nemen de penalty’s als ze op het veld staan.”

Bosz zag dat Ramalho ingreep door Pepi als strafschoppennemer aan te wijzen. “Hij heeft dat als reserveaanvoerder uitstekend gedaan. Hij kwam het bij ons even verifiëren. Hij speelde voor de rest ook goed. Hij was denk ik onze beste speler.”

Naar nu blijkt hebben ook Belgische media het moment rond Johan Babakoyo in de smiezen gekregen. Zo besteedde de Belgische krant het Gazet van Antwerpen aandacht aan het gebeuren rond Bakayoko. “Rode Duivel Johan Bakayoko negeert afspraken en maakt slechte beurt bij PSV-trainer: “Het was wel even gênant”, herhaalde Het Gazet van Antwerpen de woorden van Peter Bosz, die hij in onderstaande video uitsprak.


Vorig artikelPOLL | De opstelling tegen Arsenal na de goede wedstrijd van Ramalho tegen NEC
Volgend artikelRood Wit Podcast | Uitkijken naar Arsenal – PSV én PSV in de 2e wereldoorlog

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in